Select Page

ŠMINKA ZA MODNU FOTOGRAFIJU - sa nastave na kursu scenske šminke

Šminka za modnu fotografiju

Jedna od tema koje se uče na kursu scenske šminke je i  šminka za modnu fotografiju. Sa ovom vrstom šminke se susrećemo svakodnevno a da to i ne primećujemo. Svaki modni magazin obluje modnim fotografijama. Različiti magazini odišu različitim stilovima. Shodno tome, razlikuju se i fotografije koje se mogu u njima pronaći. Šminka za modnu fotografiju nema ograničenja. Moda – sama po sebi – ne zna za granice. Kako će se određene inovacije plasirati kod potrošača zavisi od ciljane grupe. Obično se “moda” menja sa svakim dolaskom nove sezone – jesen/zima i proljeće/leto. Kako bi uvek bili aktuelni, dizajneri svake sezone izlažu nove kolekcije. Šminka je takođe izbor dizajnera a kreira se u sklopu stručnog tima dizajnerske kuće. 

Najčešće, šminka za modnu fotografiju se uklapa sa bojama koje preovladavaju u kolekciji. Međutim, poslednjih nekoliko godina šminka je veoma minimalna. Sve više možemo videti modne fotografije na kojima skoro da nema razlike između muške i ženske garderobe. Sa feminizmom dolazi i do brisanja polnih razlika. Najčešće šminka za modnu fotografiju podrazumeva, pre svega, besprekoran ten, najčešće svetle boje. Suptilno senčenje lica je obavezno kako bi se ono dodatno istaklo na fotografiji. Ten je maksimalno ujednačen a boje se “prelivaju” jedna u drugu.

Korišćenje higlightera je obavezno kako bi istakli najvše tačke lica. On daje prozračnost i vizuelni utisak da koža “diše”. Sada sledi dodavanje boja i stvaranje jedne vrste umetnosti – makeup art-a. Šminka za modnu fotografiju nema ograničenja, kako smo već naveli, ali se drži okvira i anatomije lica. Na ovim fotografijama možete videti kako smo koristili ružičaste, crvene i ljubičaste nijanse na licu. Senka se širi čak i preko slepoočnica a higlihter je žute boje. Šminka izlazi iz okvira korektivne šminke ali ne kvari lepotu u oku posmatrača. Šminka povezuje garderobu, frizuru i fotografiju u jednu celinu. 

POGLEDAJTE VIŠE O KURSU TETOVIRANJA

41_refleksoterapija_stopala

POGLEDAJTE VIŠE O REMEDY TRETMANU KOSE

Snapshot - 12

Pogledajte pripreme za imitacije na Maldivima

pp

Pogledajte popunjavanje nazolabijalnih bora

nnn