Select Page

KRATKI I UREDNI NOKTI - klasična frenč gel tehnika ojačavanja noktiju

Kratki i uredni nokti

Modni trendovi u svim sferama lepote se menjaju munjevitom brzinom ali kratki i uredni nokti nikada ne prolaze. Nokti mogu reći i nešto o vašoj ličnosti i nekada je njihov izgled uslovljen načinom života ili profesijom kojom se bavite. Npr. na mnogim poslovima uredni nokti su jedan od zahteva pri prijavi za posao jer ste u stalnom kontaktu sa klijentima. Pogotovo, zdravstveni radnici moraju imati kratke i uredne nokte kako ne bi ugrozili pacijente a ni sebe ni na koji način. U određenim avio kompanijama stjuardese imaju tačno određenu nijansu laka i oblik noktiju koji moraju imati tokom leta. Izgled noktiju se veoma razlikuje od potrebe do potrebe a često se prilagođava i godišnjem dobu ili garderobi. Ukoliko su nokti još i slabi i lomljivi ojačanje noktiju sa trajnim frenčom je idealno rešenje.

Kod izlivanja noktiju, ojačavanja gelom i nadogradnje noktiju frenč gel tehnika je svakako najpopularnija. Ova elegantna tehnika rasprostranjena je širom celog sveta a evo i zašto. Istorija frenč manikira počinje davnih 1920-ih i 30-ih godina. I ako se naziva “francuski manikir” on ne potiče zapravo iz Francuske. Ovu metodu lakiranja noktiju su primenili stilisti u Holivudu. Frenč manikir je bio idealno rešenje za jednostavan, klasičan i neutralan manikir koji ne zahteva promenu sa svakom promenom kostima glumica. Uredni nokti su zagarantovani ukoliko nosite frenč manikir na njima. To se postiže nanošenjem laka boje mesa preko celog nokta a na samim vrhovima jarko belu boju laka.

Kratki i uredni nokti u ovom slučaju su rađeni frenč gel tehnikom. Započeli smo rad oblikovanjem noktiju i matiranjem nokatne ploče. Zatim nanosimo bazu koja se fiksira u lampi kako bi naneli cover gel u boji mesa. On će noktu obezbediti prirodan izgled i čistu podlogu. Nakon fiksiranja u lampi iscrtavamo vrh nokta belim gelom i tankom četkicom. Nakon fiksiranja sledi gradivni gel koji daje čvrstinu noktu, oblikovanje, poliranje i završni sjaj. Obavezno je ulje za zanoktice kako bi se koža nahranila.

POGLEDAJTE VIŠE O KOSI PRE I POSLE BALAJAŽA

pre i posle balajaža

POGLEDAJTE VIŠE O OSVEŽENJU LICA MASKOM

osveženje lica maskom

POGLEDAJTE VIŠE O PROFESIONALNOJ ŠMINCI NA ISPITU

šminka na ispitu