Select Page

PRE I POSLE JAPANSKOG ISCRTAVANJA OBRVA - druga godina, smer Makeup artist

Pre i posle japanskog iscrtavanja obrva

Studenti druge godine smera Makeup artist praktično su naučili kako izgledaju obrve pre i posle japanskog iscrtavanja obrva. Japanska metoda iscrtavanja obrva podrazumeva ubacivanje boje u kožu tankim nožićem. Boja se ubacuje u prvi sloj kože i može trajati i do godinu dana bez korekcija. Nakon prvog ubacivanja boje obavezna je korekcija nakon mesec dana kako bi učvrstili boju. Tokom prvih mesec dana koža odbaci deo pigmenta i posvetli. Prva korekcija je obavezna kako ne bismo izgubili efekat i kako bi boja ostala trajna. Studenti druge godine smera Makeup artist ovu tehniku uče na predmetu Tehnike tretiranja obrva i trepavica.

Pre i posle japanskog iscrtavanja obrva – koji efekat se postiže?

Za studente je ovo prvi čas kada rade ovu metodu iscrtavanja obrva na modelu. Prve ovog časa studenti su vežbali iscrtavanje na papiru i veštačkoj koži. Prirodne obrve modela na fotografijama su srednje gustine. Međutim, postoje određena mesta na kojima je potrebno popuniti praznine. Čak i ako su vam obrve prirodno guste japansko iscrtavanje obrva će dodati boju i definiciju obrvama. Našem modelu je najviše bilo potrebno popuniti početak obrva, luk i kraj obrva. Koristili smo boju koja je najpribližnija boji kose modela.

Pre i posle japanskog iscrtavanja obrva – održavanje nakon tretmana

Nakon tretmana japanskog iscrtavanja obrva održavanje i nega su veoma bitni. Odmah po završenom tretmanu nanosimo Purity Aloe vera gel. On hladi i smiruje iritirano područje oko obrva. Klijent kod kuće nanosi biljnu kremu koja će ovu regiju održavati vlažnom. Nekoliko sledećih dana klijent može osećati blago zatezanje ove regije. Takođe, stvoriće se kraste kao posledica sušenja boje i limfe. Veoma je bitno ne skidati ova sitna zadebljanja na silu već pustiti da spadnu prirodnim putem. Isti postupak se ponavlja nakon mesec dana. Rezultat su guste i definisane obrve tokom sledećih godinu dana.

ŽELIŠ DA NAUČIŠ JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA?

Permanent make up eyebrows

Osim mikroblejdinga žene se najčešće opredeljuju za puder obrve - Postani i ti majstor za PUDER OBRVE!

puder obrve

POGLEDAJTE KAKO SE ODREĐUJE SIMETRIJA OBRVA

DSCN5173

Ako želite da učite detaljno o tehnikama tretiranja obrva i trepavica - STUDIJE ZA MAKE UP UMETNIKA su pravi izbor za vas!

DSCN0069