Select Page

TEHNIKE TRETIRANJA OBRVA I TREPAVICA - predmet na smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR i MAKEUP ARTIST

TEHNIKE TRETIRANJA OBRVA I TREPAVICA je predmet na smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR i MAKEUP ARTIST.

Ovaj predmet sadrži:

– japansko iscrtavanje obrva

– 4D nadogradnja trepavica

– nadogradnja obrva

Na današnjem predavanju studenti su radili kolokvijum na temu JAPANSKOG ISCRTAVANJA OBRVA usmeno i praktično (na klijentima – modelima).

Kolokvijum je počeo usmenim ispitivanjem studenata o istoriji tetovaže, bolestima kože, higijeni prostora i alata, sterilizaciji, dezinfekciji, koje osobe ne bi trebalo da rade japansko iscrtavanje obrva, kako se određuje oblik i simetrija obrva, kakvi sve ožiljci postoje i kako nastaju.

Praktičan deo se sastojao od celokupnog tretmana japanskog iscrtavanja obrva.

Studenti su počeli rad na klijentu primenom mera zaštita sebe i klijenta – sa sterilnim rukavicama, maskama i kozmetičkim kapama pripremili su alat i materijal za rad. Direktno iz sterilizatora pripremili su pincete, držač za nožić i neotpakovan nožić za klijenta.

Nakon uklanjanja anestetika koji umanjuje neprijatnost zasecanja odredili su oblik i nijansu obrva.

Rezultat ove tehnike je prirodan i uredan izgled obrva i veliko zadovoljstvo klijenata.

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

Više o smeru MAKEUP ARTIST pogledajte OVDE

 

Svilene trepavice su nadogranja vaših prirodnih trepavica, metodom dlaka na dlaku, tako što se pojedinačna veštačka dlačica specijalnim lepkom spaja sa svakom vašom pojedinačnom prirodnom dlačicom. Lepak koji se koristi je visokog kvaliteta, i vodootporan, tako da sa vašim novim trepavicama možete se slobodno kupati i plivati. Svilene trepavice učiniće vaše trepavice dužim, gušćim i lepšim, a pogled zavodljivim. Svilene trepavice ne oštećuju vaše trepavice i prirodne trepavice slobodno rastu zajedno sa njima.Svilene trepavice su blago uvijene i takođe u različitim dužinama, tako da daju jako lep izgled oku i što je najbitnije izgledaće potpuno prirodno. Nema potrebe ni da se privikavate na njih, jer su toliko lagane da nećete ni osećati da ih nosite.Gold lashes trepavice su trajne, tako da traju dok prirodna trepavica ne ispadne svojim prirodnim tokom. Kada prirodna trepavica izraste potpuno, otpada i zamenjuje je neprimetno nova mlada dlačica. Ovaj proces traje konstantno, trepavice se regenerišu, i zbog toga je potrebno raditi korekciju i dopunu trepavica na od prilike mesec dana radi održavanja trpavica gustim.

Tretman nadogradnje svilenih trepavica je potpuno bezbolan i može se reći prijatan, traje do dva sata, u zavisnosti koliko se trepavica aplicira. Za vreme tretmana klijent udobno leži na krevetu zatvorenih očiju. Korekcija iziskuje manje vremena od samog tretmana i vremenski varira od broja dlačica koje je potrebno nadomestiti.

Odrzavanje vasih novih trepavica je jednostavno. Mozete se šminkati, ali prilikom skidanja šminke ne koristiti u očnoj zoni bilo kakav preparat na bazi ulja za skidanje šminke. Možete se umiti sapunom i vodom, ili koristiti preparat na bazi vode. Maskara vam najverovatnije neće biti potrebna, ali ukoliko ipak želite da dodatno naglasite trepavice, isključivo koristiti maskaru na bazi vode. Izbegavajte trljanje očiju jer sam taj postupak ubrzava regeneraciju vaših prirodnih trepavica, a tako i sa njima veštačkih.

Svilene trepavice možete nositi doživotno redovnom korekcijom, ali ukoliko rešite da ih skinete možete to učiniti tako što ćete vaše prirodne trepavice jednostavno pustiti da se regenerišu same od sebe, ili ćemo vam mi to učiniti kod nas u salonu specijalnim gelom koji razdvaja vašu prirodnu trepavicu od veštačke, odnosno razgrađuje postojeći lepak.