Select Page

SA NASTAVE NA PREDMETU NEGA KOSE - studenti prve godine

Sa nastave na predmetu Nega kose

Studenti prve godine smera Makeup artist slušali su nastavu na predmetu Nega kose. Tema same nastave bila je usmerena na oblike lica koji su od suštinske važnosti za dalji proces stilizovanja. Ovalni, okrugli, kockasti, izduženi, srcoliki i dijamantni oblik predstavljaju polaznu tačku na putu do dobrog odabira frizura.

 

Studenti prve godine su prema oblicima lica modela stilizovali odgovarajuću frizuru bilo da su lokne ili razne vrste pletenica. Lokne su rađene kupom i to manjom i srednjom veličinom radi postizanja određenog volumena. Takođe, na predmetu Nega kose je bilo reči i o istorijskom razvitku frizerske umetnosti. Ovakvim stilizovanjem studenti su se vodili frizurama s početka 20. veka. Dvadesete i tridesete godine prošlog veka su bile prepoznatljive upravo po loknama. Kako su izgledala tada možete videti na fotografijama. Studenti su pokušali da rekreiraju izglede iz tih doba. Akcenat je pre svega bio na sofisticiranom izgledu koji svu svoju moć usmerava na izražavanje elegancije.

Na predmetu Nega kose studenti su učili i kako se izrađuju pletenice. Pletenice su bile karakteristične za skoro svaki period u istoriji frizura. Zbog ttoga su one nezaobilazni element kada je jedinstven izgled u pitanju. Današnji trendovi sve više se baziraju na 3D pletenicama koje se još nazivaju i bokserske pletenice. Dokaz da su ovladale svetom su i modne revije uglednih svetskih dizajnera koji su uz neverovatne komade odeće uspeli da pletenice predstave kao deo svakog stila pojedinca. Mogu se videti na mnogim modnim editorijalima i reklamama. Međutim, ovakve pletenice ne pristaju svakom obliku lica. Ukoliko npr. imate lice kvadratnog oblika, pokupljena kosa uz glavu će vam dodatno istaknuti problematična područja,

Na predmetu Nega kose studenti su usavšravali tehniku pletenja pletenica dok im se takođe ukazivalo na značaj takvih frizura u današnje vreme. Kroz izradu ovakvih frizura studneti su imali prilike da spoznaju trend i stil kao neophodan element na putu do jedinstvenog izgleda.

POGLEDAJTE VIŠE O CANDY SKULL MAKEUP-U

14741198_10209072202054944_1611311351_n

POGLEDAJTE VIŠE O FINALU MALDIVA

14796038_10154617809582943_2025232542_o

POGLEDAJTE VIŠE O BUTTERFLY TEHNICI ŠMINKANJA

dscn4038

POGLEDAJTE VIŠE O NOĆI VEŠTICA 2016

1000