+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je blaga i neagresivna metoda uklanjanja površinskog sloja kože. Ona služi da se uklone izumrele ćelije stratum korneuma. To je jedan od načina da se baznom procedurom poboljša tekstura kože. Ova metoda prvi put se pojavila u Italiji i od tada se koristi u svim zemljama sveta.

Mikrodermoabrazija se primenjuje na svim tipovima kože: kod mlađih i starijih, kod osoba svetlije i tamnije puti. Mikrodermoabrazija se koristi za regulaciju masnoće kože, smanjivanje proširenih pora, korekciju sitnih pora, korekciju površnskih ožiljaka i hiperpigmentaciju.

Postoje dva osnovna načina: prvi, sa kristalom aluminijum oksida i drugi, sa dijamantskim kristalima različitog prečnika. Menjanjem veličine gustine kristala prilikom samog tretmana, mogu se tretirati regije lica, vrata, leđa, laktova, butina. Obavezno je da sam tretman kože nadgleda ili sprovodi obučeni dermatolog.

Uzimanjem uzoraka kože i raznim testovima, utvrđeno je i dokazano da nakon šest tretmana kože, ne dolazi do promena samo u površinskim delovima kože, već u svim strukturama i najdubljim slojevima kože.  Promene su najizraženije u površinskom delu kože, odnosno epidermu. Nakon šest tretmana u kojima je ista regija tretirana tri puta, epiderm može sa 0,01 mm da dostigne debljinu i do 0,06 mm, a pigmentne ćelije postaju ujednačenije po veličini i broju. U trećem sloju kože, koji se zove derm, krvni sudovi imaju izraženiji splet, što pomaže u oksidaciji kože i povećava broj kolagenih vlakana. Kolagena vlakna nakon tretmana postaju gušća, čvršća i orjentisana horizontalno. Više od šest tretmana može da dovede do većeg broja elastičnih vlakna. Mikrodermoabrazija se ne preporučuje u slučaju kada pacijent boluje od telangiektazija ili proširenih kapilara, rozacee, bakterijskih infekcija kože, herpesa, zaravnjenih bradavica ili kada je na terapiji teraizitretinoinon ( roakutan).

Najveća prednost ovog tretmana je ta što posle njega ne postoji određeno vreme oporavka od njega, pa zbog toga pacijent može, za razliku od drugih tretmana, da nastavi da obavlja svakodnevne radnje. Tretman je potpuno bezbolan i rezultati se vide posle prve terapije, što je klijentima najbitnije. Mikrodermoabrazija je veoma ograničena na površinske slojeve. Kod dubokih bora I ožiljaka ili dubokih hiperpigmentacija ima jako mali uticaj. Nakon tretmana moguće je kratkotrajno crvenilo lica.

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU SA ALGAMA

algoterapija lica

KLINKI OVDE

PRUŽITE SEBI OSVEŽAVAJUĆI PILING SA GLIKOLNOM KISELINOM

KLIKNI OVDE

TRAJNA ŠMINKA - JEDNOSTAVNO REŠENJE

KLIKNI OVDE