Select Page

MANIKIR I NJEGOVE OSNOVE - studenti II godine smera Estetičar-kozmetičar

Manikir i njegove osnove

Na današnjem predavanju studenata druge godine smera Estetičar-kozmetičar, tema nastave je bila: Manikir i njegove osnove. 

Studenti druge godine su se na Akademiji Purity prvi put susretali sa časom manikir i pedikir. Na ovom času studenti su učili pravilan postupak manikira. Budući da je u pitanju prvi čas, studenti su se prvo upoznavali sa teoretskim  delom ovog predmeta. Što se same teorije tiče tu studenti uče građu nokta, oblike noktiju kao i razne bolesti noktiju. U nastavku časa, profesor studentima prezentuje materijal koji je namenjen za manikir. 

Potreban materijal za klasičan  manikir se sastoji iz nekoliko turpija različitih jačina,potiskivača, grickalice, makazica, ulje za omekšavanje zanoktica, mlake vode , canglica, alkohola, hidrogena, vatice, pilinga, zaštitne kreme za ruku i nekog zaštitnog laka koji štiti i jača nokatnu ploč

Manikir i njegove osnove se nastavljaju pilingom. Klijentu se odradi piling šaka da bi se višak mrtvog sloja odstranio. 
Nakon pilinga uzima se najfinija turpija sa kojom se polira nokatna ploča, sve dok  nokat ne dobije izgled ”ogledala”. Kao završna nota manikira klijentu se  odradi masaža šaka. Ona podstiče cirkulaciju u rukama i pospešuje rast noktiju. Slaba cirkulacija je često izražena na šakama a na ovaj način potpomažemo rešenju ovog problema. Obavezno je negovati zanoktice na kraju procesa. Zato nanosi zaštitno ulje za zanoktice koje često prijatno miriše i ima hranljiva svojstva. 

POGLEDAJTE PRVA PREDAVANJA NA SMERU ESTETIČAR-KOZMETIČAR

image-0-02-05-052a7b95c9db1e771d463d96ec64ad00a5373f248f34c9431191338f1030f762-v

POGLEDAJTE VIŠE O MASAŽI STOPALA

dscn3663

POGLEDAJTE KAKO ČISTITI KOŽU

20160902_125858

POGLEDAJTE VIŠE O ĐI ĐO TEHNICI MASAŽE

dscn3736