Select Page

PRVA PREDAVANJA - studenti prve godine smera Estetičar-kozmetičar

Prva predavanja – studenti prve godine

Počela su prva predavanja na Akademiji Purity. Studenti prve godine prisustvovali su predmetu Kozmetologija i estetska nega lica. Ovo predavanje je bilo praktično i na njemu su učili masažu dobrodošlice. Masažu dobrodošlice cini,masaža ruku, vrata i dekoltea.Masaza vrata je veoma važna ,jer većina ljudi pati od napetosti. Kada su vratni mišići napeti posledica toga mogu biti česte glavobolje. Napetost vratni mišića može biti izazvana stresom, lošim držanjem tela i dogotrajnog sedenja za računarom. Redovnom masažom može da eleminiše napetost.   

 

Prva predavanja – početak masaže

Masažu vrata započinjemo tako što skupimo šaku u pesnicu i povlačimo od dela ramena ka ušima sa blagim pritiskom. Zatim dlan povlačimo u istom smeru kao i u prethodnom pokretu. Masaža dekoltea je vrsta masaže deluje opuštajuće na kompletan ogranizam. Masažu možemo uvrstiti u negu svakog čoveka i kvalitnetnom primenom ove metode uspostavlja se ravnoteža duha, tela i uma.  

Prva predavanja – pokret

Započinjemo blagim pogladjivanjem odnosno elferazom koji služi za opuštanje i zagrevanje segmenta koji tretiramo ujedno je i prvi i osnovi pokret u masaži. Pokret se izvodi od ključne kosti ,ka ramenima i ispod ramena se završava. Nakon toga izvodimo vibracije odnosno protresanje drugi pokret koji takodje služi za opuštanje. Opuštanje je i cilj ovakve vrste masaže. Svakodnevne obaveze mogu dovesti do velikog stresa i napetosti. Relaksacija je jedan od uslova rešavanja stresa.

Prva predavanja – masaža ruku

Ruke koristimo na toliko načina da to ne možemo da nabrojimo. Pošto ih toliko često koristimo, ruke i ramena uvek imaju koristi od masaže. Započinjemo tako što ćemo zagrejati ulje dlanovima i izvoditi nežne pokrete efleraž od zglobova ručja ka ramenu da biste zagrejali celu ruku i podstakli cirkulaciju. Zatim ćemo postaviti vrhove prstiju na ključnu kost.Primenjujući blagi pritisak i pokret izvodimio ka pazuhu, tako ćemo stvoriti veoma dobar osećaj i takođe pokrenuti limfu ka limfnim čvorovima.  

POGLEDAJTE KAKO ČISTITI KOŽU

20160902_125858

 

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ODNOS KOZMETIČARA PREMA KLIJENTU

image-0-02-05-052a7b95c9db1e771d463d96ec64ad00a5373f248f34c9431191338f1030f762-v

POGLEDAJTE ĐI ĐO TEHNIKU MASAŽE

dscn3736