Select Page

Lifting serum Purity

Lifting serum Purity

Opis: Serum u formi gela za tretman i prevenciju starenja,bora,mlitavosti kože i gubitka hidratacije u koži.Koncentrovani tretman ze čvrst i zategnut izgled kože i umanjenje bora.
instrukcije: Nanosi se ujutru i uveče na čistu kožu, na lice i vrat i nežno utapkava radi apsorpcije.Preporučuje se upotreba ispod kreme sa narom.
sastav: Kombinovani complex,alantoin, pantenol, ekstract nara,ekstract kigelije i kavilage, kamilica i aloe vera
Tip kože se menja sa uzrastom, ali pri pravilnoj nezi ona se dugo može sačuvati u dobrom stanju. Da bi se odredio tip kože, prvo je treba detaljno očistiti, skinuti sa nje sve ostatke šminke, ne koristeći pri tom kremu za ovlaživanje. Koža treba da se odmori nekoliko sati bez kozmetike. Zatim je treba pažljivo pogledati na prirodnom dnevnom svetlu pomoću običnog ili uveličavajućeg ogledala. (više o nezi kože klikom OVDE)

Lifting serum Purity i kako tretirati masnu kožu?

Masna koža (više o masnoj koži klikom OVDE) je debela, čvrsta, često bela jer su krvni sudovi dublje raspoređeni. Na površini su dobro vidljive pore (usta izlaznih kanala lojnih žlezda). Kožna masnoća, izlučena iz žlezda, meša se sa znojem i obrazuje na površini kože vodeno-lipoidni film. Ovaj film štiti kožu od isušivanja i nepovoljnog uticaja faktora spoljašnje sredine (temperatura, hladnoća, ultraljubičasto zračenje…). Masna koža je jača od suve, sporije stari, na njoj se kasnije pojavljuju bore (zbog toga se preporučuje maska a više o tome klikom OVDE). Ali prašina i prljavština padaju na kožu, mešaju se sa masnoćom, često zapušavaju lojne žlezde i pojavljuju se “crne tačke”. U odsustvu adekvatne nege može doći do upale i stvaranja akni. U tom slučaju je naročito korisna voda zato što je idealan način čišćenja umivanje pomoću kreme za umivanje ili običnog sapuna. Vrlo masnoj koži nije potrbno dodatna hidratacija, jedino ako je koža samo malo masna potrebno je hidratisati s vremena na vreme, naročito u regionima sa suvom klimom. Na licu mogu biti i odvojeni suvi delovi kože, npr. usta, vrat, jagodice, čelo, koje takođe treba redovno obrađivati kremom za hidrataciju.

Pogledajte kako izgledaju specijalni tretmani

DSCN6546