Select Page

SPECIJALNI TRETMANI - nastava na drugoj godini, smer: Estetičar-kozmetičar

Specijalni tretmani lica

Studenti druge godine smera Estetičar-kozmetičar pohađaju predmet koji se zove: Specijalni tretmani lica. Na ovom predmetu studenti uče primenu mezoporacije, dermapena, radiotalasnog liftinga, ultrazvuka, biostimulativnog  lasera, mikrodermoabrazije i ostalo. Nakon prve godine studija na kojima su učili osnove primenjene kozmetologije specijalni tretmani lica su sledeći stepen ka usavršavanju. 

Dermapen aparat koji radi na principu mikroiglica. Dermapen je procedura kojom se stimuliše stvaranje kolagena i omogućava bolja apsorpcija aktivnih supstanci. Dermapenom se tretiraju različiti problemi. Mogu se tretirati fine linije i bore i duboke bore. Takođe se mogu tretirati ožiljci – od akni, hirurški ožiljici i prosttraumatski ožiljci. Dermapen uspešno tretira i strije i hiperpigmentacije. Ovim aparatom se postiže efikasno zatezanje i podmlađivanje kože. 

Biostimulativni laser – jedan od segmenata na predmetu Specijalni tretmani lica. Laser se primenjuje kod perioralnog i periokularnog dermatitisa. Primenjuje se kod bora, strija, hipertrofičnih ožiljaka i celulita. Koristi se za suzbijanje afti, herpesa, opekotina, alopecije, hroničnog ekcema i kontaktnog dermatitisa. 

Radiotalasni liftingnehirurški i neinvazivni lifting za opuštenu kožu. Ovom metodom moguće je tretirati opuštenu kožu čitavog tela, pre svega stomaka, unutrašnje strane nadlaktica i butina. Koža lica postaje čvršća, fine bore nevidljive, dublje se redukuju, a kesice ispod očiju smanjuju za 30 odsto, dobija se svež i podmlađen izgled. Radiotalasi predstavljaju električnu struju visoke frekvencije, koja brzo prolazi kroz tkivo i zagreva ga.

Mikrodermoabrazijakozmetički postupak kojim se uklanja površinski sloj epiderma. To je fino i kontrolisano brušenje kože. Ova procedura se izvodi aparatom koji na vrhu sonde ima dijamantski završetak, kao i vakuum. Dermoabrazijom se uklanjaju odumrle ćelije i poboljšava tekstura kože. Podstiču se i regenerativne sposobnosti kože. Tretman je efikasan kod smanjivanja ožiljaka, pigmentnih fleka na koži, bora, mitesera, strija, proširenih pora, oštećenja kože od sunčanja. Redovnim tretmanima, kontroliše se hiperpigmentacija i koži vraća svežina i mekoća. Može se izvoditi samostalno ili u sklopu drugih kozmetičkih tretmana.

Ultrazvuk – ultrazvuk aparat. Još jedan segment predmeta Specijalni tretmani lica. On svojim talasima pospešuje prodiranje aktivnih supstanci iz preparata u najdublje slojeve kože. Ovi talasi mogu biti kontinuiranog i impulsnog toka.

POGLEDAJTE VIŠE O RADIOTALASNOM LIFTINGU

DSCN5527

POGLEDAJTE VIŠE O SMERU ESTETIČAR-KOZMETIČAR

_MG_6573