Select Page

Podmlađivanje kože krvnom plazmom

Podmlađivanje lica, vrata i dekoltea krvnom plazmom

Na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity rađen je tretman podmlađivanja krvnom plazmom. Plazma obogaćena trombocitima (plateletes-rich plasma (PRP)) koristi se za podmladjivanje lica širom sveta od 2006. godine. Tretman je idealan za osobe koje žele postepeno, ali primetno poboljšanje u teksturi kože, tonusu i boji uz minimalno vreme oporavka ili bez njega. Ova revolucionarna prirodna procedura pruža neverovatno podmlađivanje kože. Trombociti (krvne pločice) iz vaše krvi sadrže brojne faktore rasta (PDGF). Ovi faktori rasta stimulišu proliferaciju fibroblasta i keratinocita koji, s druge strane, proizvode kolagen i keratin. PDGF imaju značajnu ulogu u stvaranju krvnih sudova, ćelijsku deobu fibroblasta (najbrojnijih ćelija vezivnog tkiva) i u sintezi kolagena i ekstraćelijskog matriksa, čiji glavni sastojak predstavlja hijaluronska kiselina. Proizvodnji kolagena pripisuje se pomoć u korekciji vidljivih efekata boranja. Za hijaluronsku kiselinu potvrđeno je da povećava tonus kože i njen volumen čime obezbeđuje mladalački izgled.

Podmlađivanje kože krvnom plazmom je bezbolna i nehiruška procedura. Pre samog tretmana hirurg ispituje stanje kože i upućuje pacijenta za dalji tok tretmana, nakon toga se priprema lice, vrat i dekolte hemijskim čišćenjem lica sa nanotehnološkim Izraelskim kozmetičkim preparatima i nanosi se anestetik na regije koje će se tretirati krvnom plazmom, dok hirurg pre samog tretmana vadi krv i stavlja epruvetu u centrifugiranje gde se ti trombociti odvajaju, regije se detaljno dezinfikuju i nakon toga se plazma ubacuje u drugi sloj kože u kombinaciji sa mezopenom. Mezopen aparat je takođe neinvanzivna metoda i mikro iglicama dospeva do drugog sloja kože, gde se zapravo uz pomoć krvne plazme podstiče regulacija kolagena, elastina i hijalurona.

Nakon tretmana podmlađivanja krvnom plazmom dezinfikujemo kožu i  koža se hladi sa NMF Aloe Vera gel maskom, u kombinaciji sa hladim čekićem koji umiruje kožu i opušta pacijenta. Stručno lice savetuje pacijenta kako pravilno negovati kožu nakon tretmana. Na početku podmlađivanja krvnom plazmom se preporučuje 3 do 6 tretmana, na 4 do 6 nedelja da bi se postigao optimalni rezultat. Nakon toga, zavisno od tipa kože, savetujemo tretmane održavanja na godinu do dve dana.

Kontraindikacije za tretman podmlađivanja krvnom plazmom: Osobe sa aktivnom infekcijom kože, aknama, kožnim bolestima.

PRP tretman je krajnje sigurna metoda. Pošto se PRP dobija iz Vaše krvi, ne postoji rizik od bilo kakve alergijske reakcije. Pored toga, PRP sadrži koncentrovana bela krvna zrnca, ćelije zadužene za prirodnu odbranu od infekcija. Zbog svega navedenog, infekcije se tokom PRP tretmana ekstremno retko javljaju.

Nova iskustva pacijenata su pokazala sve veću zainteresovanost za tretman podmlađivanja krvnom i koža nakon tretmana izgleda sveže i zategnutije i pacijenti ne kriju oduševljenje.

Pogledajte tretman popunjavanja bora hijaluronskim filerima

Pogledajte kako izgleda tretman sa zlatnom maskom

Pogledajte kako negovati lice nakon hijaluronskih filera

Pogledajte šta su mezoniti