Select Page

Zatezanje kože lica sa mezonitima

Zatezanje kože lica, vrata i dekoltea

Nehiruški tretman mezonitima se radi sa biorazgradivim vlaknima za podizanje, oblikovanje i revitalizaciju kože lica , trenutno zateže kožu lica, vrata i dekoltea, koriguje bore, poboljšava tonus kože i turgor. Tretman mezonitima podmlađuje kožu i koža vizuelno izgleda 5 godina mlađe. Ovaj  sistem postavljanja niti u kožu,  se sastoji od gipke igle, “provodnika”, i niti koja se lako postavlja na sve nivoe kože i u svim pravcima i samim tim podstiče regeneraciju kolagena, elastina i hijalurona.

 

Tretman je idealan za:

  • zatezanje opuštenih delova kože lica (donja vilica, brada)
  • podizanje obrva
  • podizanje obraza
  • ublažavanje bora oko očiju
  • ublažavanje dubokih nazolabijalnih nabora,čeonih bora i bora usana
  • oblikovanje kontura i crta lica
  • poboljšanje teksture kože lica i vrata

 

Tok tretmana

Pre samog tretmana mezonitima neophodna je konsultacija sa doktorom i pregled stanja kože, nakon toga se bira veličina igle i debljina mezoniti koja će se aplicirati pod kožu radi postizanja željenog efekta. Sam tretman nije bolan, ali se radi prevencije koristi anestetska krema. Mezoniti se unose pod kožu sa tankim, sterilnim iglicama. Nakon što se niti jednom unesu pod kožu, povlače se kako bi se niti usidrile i fiksirale u tkivo te se postigao efekat zatezanja ili liftinga, na ovaj način postižemo modeliranje tkiva i formiranje novih linija i kontura. Trajanje tretmana zavisi o količini mezoniti koja se aplicira pod kožu, u proseku od 20 do 60 minuta. Pun efekat tretmana se vidi nakon 30 do 60 dana, efekat mezoniti traje od 20 do 24 meseca, zakazivanje sledećeg tretmana zavisi o želji i volji klijenta za korekcijom.

Kome se preporučuje tretman mezonitima?

Starosne granice ne postoje, tretman se može raditi i kao preventivna metoda kod prvih znakova starenja, ali i kod već postojećih i dubokih bora.  Žene i muškarci između 30 i 60 godina.

Nakon tretmana

Tretirani deo umirivati hladnim oblogama, spavati na leđima, izbegavati solarijum i sunčanje, nežno nanositi make up, nežno čistiti i brisati lice, tri nedelje izbegavati bilo kakve tretmane i masaže lica, saune, zubara i preterane pokrete lica dok se priča ili jede. Nakon tretmana moguća je pojava manjih hematoma, otoka tkiva, blaže boli i osjećaja zatezanja. Opisane nuspojave su očekivane i najčešće prolaze kroz nekoliko dana.

 

 

Zakazivanje i konsultacije za tretman