Select Page

Kako smanjiti stomak za sedam dana

Kako smanjiti stomak za sedam dana

 

Stomačić koji ste stekli preko zime sada treba da doterate pa je neophodno znati kako smanjiti stomak za sedam dana. Ako vas vežbe ne zanimaju i niste ljubitelj dijeta, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se ponovo, bez stida, uvučete u usku majicu. Redovno se pridržavajte naših saveta i oslobodićete se jastučića na stomaku. (više o mršavljenju bez treninga klikom OVDE)
Jedan od krivaca za vaš izraženi stomačić može da bude i loše varenje. Mnoge žene pate od ovog problema, ali zašto? Kada se hrana duže zadržava u crevima, dolazi do vrenja i stvaraju se gasovi koji povećavaju volumen stomaka. Evo jednostavnog trika koji će vam pomoći da rešite problem: pola sata nakon jela lezite na leđa, savijte noge u kolenima, a zatim se pet minuta lagano lupkajte po stomaku. Prvo pritiskajte stomak vrhovima prstiju od pupka na levu i desnu stranu, a zatim tapkajte stomak dlanovima. Tako ćete podstaći varenje.
Pravilno držanje čini čuda (još jedan način mršavljenja koji ima široku primenu, više o tome klikom OVDE). Stanite ispred ogledala uspravnih leđa i ramena zabačenih unazad. Da li ste primetili da vam se stomak automatski smanjio? Razlog je u povezanom funkcionisanju leđnih i trbušnih mišića. Kad sedimo i stojimo uspravno, automatski zatežemo stomak. Ako naterate sebe da se uvek držite pravo, zategnućete i stomak.
Sasvim je logično da stomak tokom dana dobija na zapremini. Ali, ako je naduven od ranog jutra, možda je za to kriva večera. Tokom noći varenje je usporeno, a teško razgradive namirnice, kao što su sirovo voće i povrće, samim tim teško padaju na želudac. Zbog toga jedite salatu i sirovo povrće samo do 17h.
Svima je jasno da danas niko nema vremena na pretek. Ipak, sa jelom ne treba da se žuri. Ako brzo gutamo i pri tom još i razgovaramo, sigurni da ćemo imati problema sa varenjem. Razlog: tako će do želuca dospeti ogromna količina kiseonika koji nadima stomak. Zato svaki zalogaj treba dobro da sažvaćete. Više ćete uživati, brže ćete se zasititi, a vaš stomak će biti ravniji.
Iako malo jedete i dosta se krećete, ipak ne možete da se rešite naslaga na stomaku. Možda je za sve kriva so. Ovaj mineral vezuje vodu i, samim tim, napumpava tkiva. Zato nemojte preterivati s ovim začinom – kad god možete, zamenite ga začinskim biljem. Umereno konzumirajte sir, mesne prerađevine i masline.
lzbor hrane za razliku od dijeta koje se baziraju na mesu i proteinima, dijeta za stomak i struk je bogata namirnicama druge vrste kao što su morski plodovi, voće, povrće, jogurt, zrnevlje. Takode, važno je i da se povede računa i o unosu kalorija (treningom skinite kalorije a više o tome klikom OVDE). Studije su pokazale da ukoliko unosite dosta kalorija, čak i kad se radi o namirnicama bogatim MMK,istopićete masne naslage sa stomaka, ali nećete izgubiti kilograme! A da biste što više oslabili i uspešno kontrolisali glad, preporučuje se da dnevni unos hrane bogate mononezasićenim masnim kiselinama ne bude viši od 400 kalorija. Takodje, preporučuje se da izmedu obroka ne pravite pauze duže od četiri sata. Redovni obroci će uspešno ukrotiti napade gladi!

Saznajte sve o pravilnoj ishrani i načinu unosa hranljivih sastojaka u organizam kursom za NUTRICIONISTU a više o tome klikom OVDE

O načinu treniranja i pravilnom održavanju dobre forme tela možete naučiti na kursu za PERSONALNOG TRENERA a više o tome klikom OVDE