Select Page

Kako se radi sombre tehnika farbanja kose

Kako se radi sombre tehnika farbanja kose

Saznajte kako se radi sombre tehnika farbanja kose koja je postala hit u svetu.Sombre podrazumeva svetle pramenove na donjem delu koji se lagano šire prema samom temenu te tako daju prirodan utisak i bogat volumen.
Već nekoliko godina mnoge žene su zaluđene ombre kosom, ali sada je konačno došlo vreme za malu promenu, koja jeste minimalna, ali je prirodnija i jednako zanimljiva. Naime, u poslednje vreme sve veći hit u svetu je sombre, koji se postiže izvlačenjem pramenova na isti način kao ombre, samo što je prelaz između svetle i tamne boje kose “mekši”, suptilniji. Sombre zapravo podrazumeva svetle pramenove ( više o pramenovima klikom OVDE) na donjem delu kose, koji se šire prema tjemenu, postajući tamniji i kosa poprima “osunčani” efekat. Svetlijih pramenova sada ima više, naročito oko lica ( više o konturisanju kose klikom OVDE), a boja između temena i krajeva kose se preliva i ne postoji oštri prelaz boja kao kod ombrea.
Ofarbana kosa zahteva posebnu negu (saznajte sve o pravilnoj nezi kose klikom OVDE) jer se svaka promena veoma brzo uoči i zahteva farbanje korena kose. Mnoge devojke vole velike promene a to mogu najviše postići farbanjem kose. Promenom vaše boje menjate celokupan izgled. Dobar izbor boje za kosu može vam lepo izraziti lice i vašu boju očiju. Prema boji očiju se odredjuje i nijansa kojom se farbate.

Farbanje korena kose podrazumeva samo farbanje izrastka koji se javlja usled pojave prirodne boje kose. Farbanje korena kose mora biti sistematično i vrlo uredno jer je efekat veoma vidljiv. Kada se radi farbanje korena kose farbu prilagodjavate prema nijansi koji već imate na kosi. Nanošenjem farbe u tankom sloju postižemo ujednačeno farbanje i stapanje sa ostatkom kose. Neophodno je farbu držati oko 45 minuta kako bi se lepo sjedinila sa ostatkom kose. Prilikom pranja farbane kose, nanosi se šampon prilikom prvog ispiranja da bi se boja ravnomerno rasporedila. Drugim ispiranjem uklanja se farba u potpunosti. Da bi ofarbana kosa bila potpuna i imala lepši izgled, feniranje je sledeći korak.

Ovladajte svim tehnikama farbanja i stilizovanja frizure kursom za PROFESIONALNE FRIZERE klikom OVDE