Select Page

Kako se našminkati za izlazak

Kako se našminkati za izlazak

 

Sredjivanje za noćni izlazak je nešto najbolje što svaku devojku može u potpunosti opustiti i učiniti je zadovoljnijom pa je korisno zanti kako se našminkati za izlazak.Za dobar noćni izlazak svakako da je potrebna još bolja šminka s kojom ćete biti u centru pažnje. Za noćni izlazak vam mogu poslužiti roze šljokice na oči koje izgledaju fenomenalno pogotovo uz jako svetlo ili reflektore. Važno je da znate da večernja šminka mora dobro da se fiksira jer se tokom noći zbog povećane količine kretanja možete znojiti. Da biste odlično fiksirali šminku neophodno je da nanesete bazu za puder. Posle baze dolazi puder sa umerenom moći prikrivanja jer je savršen ten svima krajnji cilj. Tečni puder nanesite u tankom sloju i fiksirajte ga puderom u prahu kako biste bili sigurno da se neće ukloniti. Šljokice za oči su vrlo efektne i čine oko autentičnim. Nije ih potrebno puno nanositi jer će biti i mala količina dovoljna. Donje kapke možete našminkati crnom olovkom kao i vodenu liniju oka (više o tehnici SMOKEY EYES klikom OVDE). Ajlajner (sve o ajlajneru klikom OVDE) je samo dopuna i može dodatno istaknuti oko. Ajlajnerom postižete efekat produbljivanja oka te je samo jedna crta dovoljna na gornjoj liniji unutrašnjeg kapka. Nanošenjem maskare na trepavice makeup se smatra gotovim (saznajte koja su najvažnija pravila u šminkanju klikom OVDE). Nakon toga dolaze lagane konture lica. Važno je da konturama izrazite obraze, nos i bradu kako bi šminka bila još kompletnija. Šminkanjem usana je završava celokupno šminkanje. Iscrtavanje usana olovkom kao i stavljanjem nekog ruža dodatno ćete ulepšati svoj izgled. (postoji još jedan način da ulepšate svoju šminku a više o tome klikom OVDE)
Na oči stavite tamniju senku, a ovakva šminka će biti lepša ako imate svetlije oči. Kao dodatak potpomognite se olovkom za oči, srnom ili u boji senke koju ste naneli. Možete čak staviti i veštačke trepavice ako želite dodatno da istaknete oči, u suprotnom biće vam dovoljno i da nanesete dobro maskaru iz dva puta.
Ako su vam usne tanke, onda pomoć potražite od olovke (sve o prednostima olovke za oči klikom OVDE). Poželjno je da olovka bude u boji karmina, po mogućtvu malo svetlija ili u neutralnoj boji ( birajte u odnosu na vaš ten ). Osim što čini da vam usne izgledaju punije, olovka sprečava i razmazivanje ruža.
Nakon što ste naneli olovku, počnite sa nanošenjem karmina. Pošto ga nanesete, uzmite listić ubrusa i pritisnite ga usnama. Nakon toga nanesite karmin još jednom.

Naučite i Vi da šminkate i ovladajte svim tehnikama šminkanja za svaku priliku kursom za PROFESIONALNOG ŠMINKERA a više o tome klikom OVDE

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE