Select Page

Kako se našminkati prema obliku lica

Kako se našminkati prema obliku lica

Pravilno šminkanje prema obliku lica garantuje fantastičan izgled vašeg lica. Oblik lica diktira i način nanošenja proizvoda za šminkanje. Osobe s ovalnim licem trebaju stavljati rumenilo na jagodice za prirodniji izgled dok bi devojke za izduženim licem trebale nanositi rumenilo izvan prema ušima. Devojke s kvadratnim oblikom lica trebale bi nanositi rumenilo od jagodica prema očima kako bi stvorile efekat podignutog lica. Obrve oblikuju lice i upravo zato pogrešan oblik može narušiti izgled. Žene s kockastim licima mogu nositi debele obrve, dok one s izduženijim izgledaju super s ravnim i tanjim obrvama. Žene s okruglim licem izgledaju bolje uz obrve koje imaju oblikovan luk i koji im otvara lice, a srcolika lica najbolje izgledaju s izraženim lukom. Proizvodi za šminkanje usana imaju veliku važnost za sam oblik lica. Okrugla lica bolje izgledaju s crvenom ili ružičastom bojom ruža, dok srcolika lica izgledaju divno s tamnijim ružem na donjoj usni, što ujednačuje i samo lice. Žene s izduženijim licem izgledaju najbolje u prirodnijim tonovima, dok one s kvadratnim i kruškolikim licem izgledaju super s ‘mekšim’ bojama, poput blijedo-ružičaste, što pažnju odvlači na donji dio lica.
Na jednostavan način hajlajterom možete osvijetliti određene dijelove lica.

Kako se našminkati prema obliku lica i šta treba naglasitina licu?

Kod srcolikog oblika treba naglasiti područje oko usana, a kod okruglog je lijepo kad je spomenuti proizvod nanesen na područje brade. Duguljasta lica izgledaju dobro kad se naglasi područje oko očiju i usana, dok dame s kvadratnim oblikom lica izgledaju dobro s highlighterom nanesenim oko očiju. Ako imate duguljasto lice, izbegavajte nanošenje rumenila na jagodice, a ako imate okruglo lice stvorite isklesan izgled rumenilom koje ćete naneti na liniji prema ušima. Vlasnice kvadratnog oblika lica trebale bi izbegavati stvaranje oštrih linija uz pomoć rumenila, zaobljeni luk obrva i ‘mekše’ boje na licu, dok one s ovalnim licima izgledaju najbolje kad je šminka uravnotežena, pa trebaju negovati jednostavnost i izbegavati naglašavanje pojedinih delova lica.
Postoje mnogi saveti zavisno od oblika lica, nego sledite samo one koji vam odgovaraju. Takođe, postoji mnogo više oblika lica od četiri osnovna, gore spomenuta i svi oblici imaju svoje prednosti. Ovo su tek sugestije i možda neće funkcionisati u vašem slučaju. Trebate eksperimentirati i isprobavati različite načine šminkanja, sve dok ne pronađete onaj pravi, kojim ćete biti zadovoljni.

Saznajte i Vi sve o načinu pravilnog šminkanja i ostalim tehnikama kursom za PROFESIONALNOG ŠMINKERA a više o tome klikom OVDE

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE 

Pogledajte kako izgleda neon šminka