Select Page

Kako se nanosi rumenilo

Kako se nanosi rumenilo

Istaći jagodice na licu nije lak zadatak zato je važno poznavati koja boja ide uz ten(više o izboru pudera klikom OVDE) kao i koja je četka adekvatno kako bi konturisanje pomoću rumenila bilo dobro. Dobra tehnika je još jedan element koji utiče na kompletan izgled šminke. Počnite uvek od izgleda i kvaliteta četke jer ona utiče na sam izgled rumenila na licu (podmladite lice rumenilom a više o tome klikom OVDE). Ovalna četka će vam pomoći da prevazidjete problematiku šminkanja koju ste imale kada ste rumenilo nanosili na klasičan način. Ovako dizajnirana četka omogućava lako nanošenje boje na obraze i ističe linije baš onako kako treba. Gušća četka je pravi izbor sa dobrim dizajnom jer će se na taj način rumenilo nanositi iz odredjenog ugla.
Ako imate svetao ten, pristajaće vam celi spektar boja rumenila – roze, ružičasto, boja breskve, narandžasto i boja terakote.
Za sve druge boje tena – maslinasti, osunčani, tamni, koristite se od svetle do tamne nijanse roze i ružičastog rumenila zato što ništa ne može doneti svežinu i zdrav izgled kao ružičasto rumenilo. Što je ten tamniji, to je i boja rumenila dublja i pigmentacija jača.

Kako se nanosi rumenilo i koje nijanse treba birati?

Najmanje ćete pogrešiti ako nanesete rumenilo na mesto gde ćete se i inače prirodno zarumeneti (saznajte koja su najvažnija pravila u šminkanju klikom OVDE) . Lagano se nasmeje i nanesite ga na istureni deo jagodica, lagano. Bolje je pojačavati intenzitet pomalo nego odjednom naneti veću količinu.
Da bi rumenilo izgledalo potpuno prirodno, nanesite prvo svetliju nijansu na obraze, a zatim izraženijim rumenilom samo naglasite vrh jagodica. Ako ste preterali sa rumenilom u kremi ili stiku, skinite ga ili ublažite mekanim ubrusom. Radi li se o rumenilu u prahu, mešajte ga sa transparentnim puderom nanoseći ga četkom. Ako ste preterali sa tečnim rumenilom, jedini način da ga posvetlite je da operete lice, nanesete hidratantnu kremu i ponovite šminkanje, ovog puta skromnije.
Kako će rumenlo izgledati na vama zapravo zavisi od pravilnog odabira (saznajte kako da napravite dobar odabir rumenila klikom OVDE) nijanse kao i od načina na koji se rumenilo nanosi. On svakako doprinosi kompletnoj estetici jer vam može oblikovati lice.
Prvo krenite od odabira nijanse (izbegnite greške tokom šminkanja a više o tome klikom OVDE) te vam tako savetujemo rumenilo u boji kajsije jer je ta nijansa prilagodljiva. Ključne tačke za nanošenje su jagodice, oči, ispod obrava i slepoočnice.

Pogledajte šta predstavlja umetničko izražavanje šminkom

DSCN6620