Select Page

Kako ojačati nokte

Kako ojačati nokte

 

Kako ojačati nokte.Nokte su  formirani od keratina pa je zato neophodno znati kako ojačati nokte ukoliko izgube svoju čvrstinu.Važno je da znate da slabi i krhki nokti ( saznajte koje su to navike koje štete vašim noktima klikom OVDE) mogu biti znak zdravstvenih problema, kao što su anemija ili problemi s radom štitnjače. Ako su vaši nokti jako slabi, bilo bi dobro da posetite lekara kako biste se uverili da ne patite od nekih zdravstvenih stanja.
Ako ne patite od nekih zdravstvenih stanja, moguće je da ste nasledili slabe nokte. Ako vaši roditelji imaju slabe nokte, velika je verovatnoća da ćete ih i vi imati. Nokti su osetljivi na sve spoljašnje faktore koji mogu uzrokovati njihovo pucanje ili listanje . Kada perete ruke ili se kupate, nokti apsorbiraju vodu. Nakon nekog vremena ta voda napusti vaše nokte. Konstantna promena količine vode u noktima uzrokuje širenje i skupljanje stanica, što može uzrokovati pucanje i listanje. Aceton možete smatrati najvećim neprijateljem noktiju. On je jako intenzivan i isušuje nokte. Proizvodi za uklanjanje laka, ali bez acetona, nisu preterano bolji. Sredstva za čišćenje uništavaju bakterije, stoga su jako agresivna. Kada su u kontaktu s noktima, mogu učiniti jako puno štete. Nokti upijaju agresivne hemikalije i postaju slabiji.
Na sreću, vrlo je jednostavno zaštititi nokte od ovih štetnih faktora. Saznajte kako ojačati nokte na Akademiji Purity.

Više o kursu Manikir, pedikir i depilacije klikom OVDE

Nosite zaštitne rukavice kada god koristite neke hemikalije. Izbegavajte proizvode s alkoholom. Oni jako isušuju kožu i nokte. Ruke perite blagim sapunom.
Nokte možete pustiti da rastu (više o nadogradnji noktiju klikom OVDE), ali ne previše kako biste smanjili rizik od nakupljanja hemikalija i vode s unutrašnje strane nokta. Uzimajte suplemente biotina koji jedino dokazano pospešuje zdravlje noktiju. Noktima treba oko 6 mjeseci da iznova izrastu, stoga biotin uzimajte najmanje 6 meseci.
Koristite kremu ili ulje za negu kutikule kako biste sprečili isušivanje kože i nastanak zanoktica (saznajte sta sve podrazumeva kvalitetan manikir klikom OVDE). Kutikula sprečava nakupljanje bakterija. Nemojte uklanjati kutikulu, već ju samo lagano pogurajte uz kožu jer je s razlogom na noktima.
Nemojte koristiti lak za nokte ni sredstva za uklanjanje laka s noktiju. Jednom mesečno uzmite pauzu od barem 5 do 7 dana. Ako su vaši nokti i dalje slabi, prestanite koristiti lak za nokte u razdoblju od 3 meseca.