Select Page

KAKO SE IZLIVAJU NOKTI

Kako se izlivaju nokti

U ovom tekstu možete pročitati kako se izlivaju nokti – dugački, kratki, kockasti ovalni ili “badem”- osnovna pravila su ista za svaki oblik.

Izlivanje počinjemo razgovorom sa klijentom – kakve nokte želi da ima, koje dužine oblika i dizajna.

Nakon utrvrđenog oblika pripremamo nokatnu ploču kako bi se gel što duže zadržao na njoj.

Najčešće klijenti žele da nakon izlivanja nastave da nose svoje prirodne nokte sa gel ojačanjem. U tom slučaju nećemo previše skračivati prirodne nokte klijenta već samo oblikovati tako da šablon za izlivanje što bolje pozicioniramo. Poguramo zanoktice a zatim turpijamo nokatnu ploču blok turpijom kako bi matirali nokat i uklonili svu masnoću. Takođe nanosimo prajmer izbegavajući zanoktice kako bi dodatno odmastili nokatnu ploču.

Nanošenje veoma tankog sloja baznog gela omogućava nam sigurnu podlogu za gel. Nakon sušenja u lampi postavljamo šablon na kom ćemo izlivati nokat. Nokat uvek izlivamo šire nego što želimo da bude na kraju kako bi osigurali dovoljno materijala za oblikovanje. Nakon sušenja u lampi odstranjujemo šablon i brišemo nokat alkoholom. Takav “izlivak” oblikujemo i turpijamo tako da imitira prirodni nokat a koraci koji slede se odnose na ojačavanje gelom i ukrašavanj noktiju.

Izlivanje noktiju se uči na predmetu Nadogradnja i ekstenzija noktiju na smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR, više o tom smeru pogledajte OVDE