Select Page

Kako našminkati zelene oči

Kako našminkati zelene oči

 

Kako našminkati zelene oči.Bilo da imate smedje, plave ili zelene oči složićete se sa tim da su sve to prelepe boje očiju koje treba znati naglasiti a svaka od tih boja zahteva posebne nijanse  ( saznajte nešto više o ostalim nijansama klikom OVDE) koje će dodatno istaknuti njihovu lepotu. Da biste se kvalitetno našminkali potrebno je poznavati svoje lice (o načinu konturisanja više klikom OVDE)  kao i koje boje mu najbolje odgovaraju i koja će šminka istaknuti prednosti a sakriti mane. Zelene oči su posebne i retke a sve dame su svesne da ne mogu baš sve nijanse da izraze lepotu zelenog oka. Zbog toga je važno znati nešto više o tome. Zelena boja očiju je izražajna i zato je najbolje koristiti boje koje su u kontrasatu s vašom bojom očiju. Iako je crvena boja suprotna boja od zelene ne treba staviti nikako crvene nijanse. Umesto crvene boje, najbolje bi bilo da koristite ljubičaste boje. Osim ljubičaste nećete pogrešiti ako koristite indigo plavu ili neku od smedjih nijansi medjutim da biste i te nijanse dobro naneli važno je da poznajete tehnike šminkanja lica (više o TEHNIKAMA šminkanja klikom OVDE). Tu se misli na nijanse zlatne boje. Sedefaste nijanse mogu koristiti sve mlade dame na čijem se licu još nisu pojavile bore. Dobro je znati ako se odlučite za zelenu boju morate paziti da je odabrana nijansa što sličnija vašoj prirodnoj boji očiju.Oči ste naglasili (više o načinu na koji možete naglasiti oči klikom OVDE) , a sada morate naglasiti i svoje usne. Ako imate tanke usne nemojte stavljati crveni ruž za usne. Umesto toga posegnite za sjajilima (više o posvetljivanju ostalih delova lica klikom OVDE)  koji će podignuti vaše usne i istaknuti ih kako treba.
Kako našminkati zelene oči pravilno.Čiste boje podrazumevaju jednobojne nijanse oka. Nema mešanja drugih boja, već je boja definisana (čisto braon, čista plava, itd…).
Tamne boje podrazumevaju veoma pigmentisane nijanse, gde se boja gotovo stapa u crnu.Kako našminkati zelene oči naučite na Akademiji Purity.

Više o kursu za PROFESINALOG ŠMINKERA klikom OVDE

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE

Prozračne boje podrazumevaju slabo pigmentisane nijanse oka, gde izgleda kao da je boja “razvodnjena”, gotovo bela.
Zagasite boje podrazumevaju kombinaciju dvaju boja (golubije sivo, plavkasto-zelenkasta, itd…)
Mutne boje podrazumevaju šarenilo boja. Uglavnom vuku ka žućkastim tonovima, mada postoje i primesi zelene boje.
Svetle boje podrazumevaju jasno, jarke nijanse zelene i plave.