Select Page

Kako napraviti hajlajter

Kako napraviti hajlajter

Poznavanje tehnike šminkanja olakšaće vam da dobro savladate nanošenje hajlajtera koji je po svojoj efektnosti široko primenjen. Hajlajter se najčšeće nanosi četkicom ili sundjerom. Mnogi u korektoru vide zamenu za hajlajter. Medjutim, to nije isto iako se nanose na istim delovijma lica ali deluju potpuno suprotno. Korektor prikriva vaše nedostatke, dok hajlajter ističe najlepše delove vašeg lica. Hajlajter se nanosi na matirano lice posle tečnog i kamenog pudera. Delovi lica na koji se nanosi su centralni deo čela, po sredini nosa, ispod obrva, oko unutrašnjeg ugla oka, na vrhu jagodičnih kostiju, iznad srednie gornje usne kako bi se postigao efekat punijih usana. Ako imate poteškoća da nabavite hajlajter, možete i sami napraviti i sve što vam je potrebno jeste: krema za lice, bela sedefasta senka za oči, prazna kutijica za mešanje i kašičica za mešanje.

Kako napraviti hajlajter i gde se nanosi?

Licu ne treba pristupati kao slikarskom platnu i nanositi čitave površine hajlajtera (više o hajlajteru klikom OVDE) na čelo ili obraze radi postizanja sjajnog efekta. Dovoljno je samo malo ovog proizvoda na obrazima, nosu i bradi.
Generalno devojke koriste tečne pudere (napravite dobar izbor pudera a više o tome klikom OVDE) tokom konturisanja, dok treba koristiti pudere sa mat teksturom jer ih je lakše blendirati.Delovi lica na koje se hajlajter nanosi:centralni deo čela,po sredini nosa kako bi se postigao efekat suženja,ispod obrva,oko unutrašnjeg ugla oka,na vrhu jagodičnih kostiju,iznad sredine gornje usne kako bi se postigao efekat punijih usana.

Kako napraviti hajlajter i šta predstavlja konturisanje?

Za konturisanje možete koristiti uglaste, ali i pravo sečene četkice. Međutim, oblik četkice zavisi i od vrste proizvoda koji koristite za konturisanje. Ukoliko upotrebljavate kremasti puder, najbolje će vam koristiti ravna četkica sa sintetičkim dlakama. S druge strane, praškaste proizvode bolje ćete naneti mekom uglastom četkicom napravljenom od prirodnih dlaka.
Kada je o konturisanju dobro nam je poznato da u poslednje vreme ima široku primenu. Medjutim kada devojke konturisu lice obično prave neke učestale greške (o greškama više klikom OVDE) koje jako utiču na kvalitet konturisanja.

 Hajlajter je vrlo efektan i može da promeni crte vašeg lica ako se poslužite dobrim tehnikama a više o tome klikom OVDE

 

Pogledajte kako izgleda šminka za maturu

IMG_9358