Select Page

CRVENA ZVEZDA I AKADEMIJA PURITY - akcija protiv fizičkog i psihičkog nasilja

Crvena zvezda – Zvezdine igre

Crvena Zvezda i Akademija Purity u još jednoj uspešnoj saradnjil. Sve godine, Atletski klub Crvena Zvezda organizuje “Zvezdine igre”. Tokom ovih igara članovi kluba se međusobno nadmeću u različitim veštinama. U konferencijskoj sali SD Crvena zvezda uz prisustvo velikog broja novinara i gostiju svečano su otvorene „Zvezdine igre“ . To je najveći sportski i humani projekat kod nas. Veliku pomoć i podršku  dobili su od kompanije NIS i grada Beograda koji su prepoznali potencijal i značaj ovog projekta za promociju sporta kod nas.Pored  fakulteta,sindikata i kompanija mogućnost da se ravnopravno takmiče u svim disciplinama imaće ekipe osoba sa hendikepom,paraolimpijaca,pripanici romske nacionalne manjine ali i penzioneri.Prijavljene ekipe takmičiće se u 17 različitih sportskih i zabavnih disciplina, kao sto su atletika, streljaštvo, karting, fudbal, basket, pikado, kuglanje, igre bez granica i druge. Pored sportsko-društvenog karaktera ovih igara, glavni cilj jeste podrška i promocija raznih projekata.

Podržani projekti su: „Pomozimo deci svratišta“, “Stop nasilju u porodici“, “Čep za hendikep“, “Produži život“. Akademija Purity je bila deo projekta “Stop nasilju u porodici”. Po uzoru na akciju Akademije Purity “Ja sam kriva” članovi kluba Crvene Zvezde su se takmičili u parovima. Takmičenje se zasnivalo na postizanju povreda i udaraca na telu pomoću specijalnih efekata. Profesor filmske  šminke je prvo demonstrirao kako se to može postići u nekoliko minuta. Zatim, učesnici su imali zadatak da ponove ove povrede i rane što približnije mogu. Kod ovakve vrste specijalnih efekata veoma je važno obratiti pažnju na anatomiju tela.

Pored toga što su izveli povrede koje je demonstrirao profesor, članovi AK Crvena Zvezda su imali zadatak da osmisle parole koje će predstavljati njihov par. Parole su bile različite, neke šaljive, neke ne. Svakako, govore o tome na koji sve način se može odigrati nasilje u porodici. Ona su veoma često a žrtve retko govore o nasilju. Ćuti se iz straha i osećaja da su sami da nemaju gde da odu. Ovakve akcije mogu pozitivno uticati na podizanje svesti i sprečavanja nasilja u našoj okolini.

POGLEDAJTE VIŠE O ISPITU NA KURSU ŠMINKANJA

na kursu šminkanja

POGLEDAJTE KAKO SE PRAVI VEŠTAČKI NOS

veštački nos

POGLEDAJTE VIŠE O SVETLU I ŠMINCI

šminka i svetlo