Select Page

ISPIT NA KURSU ŠMINKANJA - fotografije sa završnog ispita na kursu

Ispit na kursu šminkanja

Polaznici Akademije su imali ispit na kursu šminkanja. Nakon njega će dobiti sertifikat o završenom kursu sa kojim dobijaju zvanje profesionalnog šminkera. Kurs smo započeli osnovama o higijeni – sa sepsom, antisepsom, higijenom alata i prostora za rad. O ponašanju prema klijentu i odnosu prema poslu. Kako se na profesionalan način postaviti prema klijentu, u kojoj poziciji šminkamo i na koji način prilazimo klijentu. Svi ovi segmenti se stiču iskustvom a mi ih prenosimo na polaznike na samom početku kako bi bili potpuno obučeni. Zatim, prelazimo na veoma važnu temu na kursu šminkanja a to je ten.

Na kursu šminkanja istorija šminke zauzima jedan deo trećeg časa. Ona je veoma bitna kako bi u svakom trenutku majstor šminke znao kakvu šminku će primeniti na zadatu temu. Kako bi uradili ten moramo znati i korake njegovom nanošenja kao i različite oblike lica i njihovu korekciju. Pored lica, potrebno je uraditi i korekciju očiju. Poznavanje i uočavanje različitih oblika očiju je obavezno kako bi ispunili zahteve estetike. Šminkanje očiju je najkompleksnije i na njemu se zadržavamo najduže.

Na kursu šminkanja polaznici nauče mnogo različitih tehnika šminkanja i to: butterfly, katty eyes, smokey eyes, 3D tehnika, otvorena banana, zatvorena banana, panda, cut crease i arabian bride. Svaka od ovih tehnika zahteva veštinu blendanja senki, pravilnog nanošenja senki, pretapanje boja, nanošenje eyelinera, nanošenje krejona i uklapanje boja. Kroz svaku tehniku polaznici savladavaju ove segmente ponaosob. Pravilno iscrtavanje, korekcija i povećanje usana je neizostavno kako bi kompletirali jedno našminkano lice. Mirna ruka i preciznost se stiču konstantnom vežbom i praktičnim radom. Završni dodir svakog našminkanog lica je higligher koji čini kožu mladom, nežnom, “orošenom” i svežom. Nanosi se samo na samim vrhovima jagodica, nosa i usana. Ove i još mnoge trikove za postizanje besprekornog izgleda uče polaznici na kursu šminkanja od vrhunskih stručnjaka. 

POGLEDAJTE VIŠE O KURSU TEHNIKE ŠMINKANJA LICA

14681064_1803088289937425_8229797737084850984_o

POGLEDAJTE VIŠE O MISS SRBIJE U TELEGRAFU

miss srbije u telegrafu

POGLEDAJTE VIŠE O BODY ART-U KOSTURA

crtanje kostura