+381607237853 akademija.purity@gmail.com

AKTIVNI SASTOJCI U KOZMETICI I NJIHOV ZNAČAJ

Aktivni sastojci u kozmetici i njihov značaj

Ukoliko želite da znate koji su sastojci odgovorni za efikasnost nekog kozmetičkog proizvoda, treba da obratite pažnju na aktivne sastojke. Termin „Aktivni sastojci“ u kozmetici, odnosi se na one sastojke za koje je naučno dokazano da imaju dejstvo koje stoji na pakovanju ili koje se spominje u reklami. To su sastojci koji zapravo dovode do ciljanih promena na vašoj koži i za koje se zna tačna koncentracija koja će do tih promena dovesti.

Takav je slučaj i sa koenzimom Q10 koji se na spisku sastojaka navodi kao CoQ10, a dokazano je da ublažava znakove starenja i zateže kožu, pa se nalazi na svim kozmetičkim anti-age preparatima. Međutim, često se dešava da određene kozmetičke kuće navedu aktivne sastojke u svojim proizvodima ali da ih nema u dovoljnim količinama, tako da je onda moguće da i željeni rezultati na vašoj koži izostanu. Stavljaju količinu samo koliko da opravdaju postojanje nekog sastojka u preparatu.

Stoga najpre istražite malo o aktivnom sastojku koji vas zanima. Vrlo često možete videti kozmetičke reklame koje ističu tvrdnje da su njihove interne „studije“ ili „dermatolozi“ dokazali efikasnost njihovih sjajnih, egzotičnih sastojka na bazi cvetnih ekstrakata ili drugih sastojaka. Jedini način da izbegnete  ovakve vrste prevara jeste da se informišete o stvarnim dejstvima aktivnih sastojaka. Na ovaj način ćete vremenom naučiti da lako napravite razliku između pravih aktivnih sastojaka i diskutabilnih, koje marketinški predstavljaju kao prave.

Obratite pažnju kojim redosledom navedeni sastojci stoje na deklaraciji. Ukoliko niste znali, redosled kojim su navedeni sastojci na tkzv. INCI listi nije nasumičan. Na prvom mestu se nalazi najzastupljeniji sastojak, a na poslednjem mestu, onaj sastojak koji je prisutan u najmanjoj koncentraciji.

Savetujemo vam da istražite koji proizvođač zaista zna o čemu govori. Nije dovoljno da kozmetički brend navede samo sastojke određenog proizvoda. Zato vam preporučujemo da odete na internet stranicu proizvođača ili da ga pozovete i proverite da li zaista koriste određeni sastojak.

Nadamo se da smo Vam malo pomogli kako da saznate da dobijate u bočici ono što ste platili, a samim tim i željene promene na vašoj koži.

NAMIRNICE BOGATE KOLAGENOM - važan faktor za elastičnost i lepotu kože

namirnice bogate kolagenom

VIDI OVDE

KURS ZA NUTRICIONISTU

nutricionizam

VIDI OVDE

BIOLOŠKI TRETMAN - PRIMENA PREPARATA KOJI IMAJU VISOKU KONCENTRACIJU VOĆNIH KISELINA I HIJALURONA

Biološki tretman

VIDI OVDE