Select Page

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA DRUGOM ČASU NA KURSU JAPANSKOG ISCRTAVANJA OBRVA

Metoda japanskog iscrtavanja obrva

Na drugom času na kursu  metoda japanskog iscrtavanja obrva polaznici primenjuju iscrtavanje obrva na “živom” modelu po prvi put.

Nakon razgovora sa klinetom o željenom obliku i boji naneli smo anestetik koji će ublažiti bol na koži.

Anestetik koji je delovao 20 minuta smo uklonili i pripremili obrve za iscrtavanje odredivši im početak, sredinu i kraj prema obliku lica i oka klijenta. Krajnji rezultat su prirodne i oblikovane obrve i zadovoljan klijent.

Više o kursu japanskog iscrtavanja obrva možete pogledati OVDE

TATTOO-tetovaža

Danas je skoro nemoguce proći ulicom, a ne sresti nekoga sa tetovažom. Tetovaža postoji u svim oblicima i veličinama, i može se nalaziti na svim mestima na telu. Takođe, i trajna šminka obrva, usana, očnih kapaka, je jedan od vidova tetovaže.

Poreklo tetovaže

Neki naučnici tvrde da su prvi tragovi tetovaže pronađeni na telu Ledenog coveka, koje datira od 3300. godine p.n.e. Tetovaže su pronađene i na telima mumija koja potiču iz 2000. g.p.n.e.
Tetovažu su ponovo otkrili Evropljani kada su tokom svojih istraživanja došli u kontakt sa polinezijskim i američkim Indijancima.
Reč TATTOO potiče od tahićanske reči tattau, koja znači obeležiti.
Tetovaža ima različito značenje u različitim kulturama. U najranijoj istoriji, dekoracija tela je najčešći motiv tetoviranja, a tako je i danas. U nekim kulturama tetovaža je služila kao nečija identifikacija koja pokazuje njegov rang i status u grupi u kojoj živi. Npr. Rimu su tetovirani kriminalci i robovi. Tahićanske tetovaže su nosile poruke o zivotu onog ko ih je nosio. Tetovažama se obleležavalo i odrastanje pripadnika plemena kako bi se taj trenutak sačuvao zauvek.

Najranije metode tetoviranja

Neverovatna različitost metoda tetoviranja razvila se u različitim kulturama. U Severnoj i Južnoj Americi mnoga indijanska plemena su se tetovirala jednostavnim ubadanjem, dok su neka plemena u Kaliforniji sipala boju u ogrebotine. U Polineziji i Mikroneziji tetovaža se radila alatkom sličnom po obliku današnjim grabuljama. Maori sa Novog Zelanda, koji su poznati po svojoj tetovaži, primenili su alatku za obradu drveta kao alat za tetovažu, koja je bila napravljena od kostiju životinja. Dolaskom Evropljana oko 1700 g., Maori su počeli da koriste i metal za izradu alatki za tetoviranje, sto im je omogućilo da ovaj postupak jos više usavrše.

Moderno tetoviranje

Danas, tetovaža nastaje injektovanjem boje u kožu. Injektovanje se radi iglom (iglama) koje su zalemljene na držač igala. Igle se kreću gore-dole nekoliko stotina puta u minutu i prodiru u kožu oko 1-1,5 mm. Ono što se vidi kada pogledate tetovažu jeste ustvari boja koja jeostalau koži posle tetoviranja. Boja nije u epidermisu, što je površinski sloj kože koji mi vidimo i koji se menja konstantno, već se nalazi na vrhu dermisa i vidi se kroz epidermis.

Za razliku od tetovaže, trajna šminka, tj.pigmenti trajne šminke se injektuju u epidermis, površinski sloj kože. Samim tim traje mnogo kraće. Koža se revitalizuje oko 30dana, pogotovo japanskim iscrtavanjem obrva gde se koža oštećuje usecanjem. Potrebno joj je 3-4 dana da zaraste, a skroz zarasta u periodu od 7-10dana. Ćelije dermisa su neverovatno stabilne, tako da će tetovaža trajati celog vašeg života, pri čemu može vrlo malo da izbledi ili da se razlije.