Select Page

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA ČETVRTOM ČASU NA KURSU JAPANSKOG ISCRTAVANJA OBRVA

Pogledajte šta učimo na četvrtom času i ujedno poslednjem času na kursu japanskog iscrtavanja obrva radili smo ceo tretman iscrtavanja obrva.

Od upoznavanja sa klijentom i njegovim željama, preko određivanje pigmenta i oblika obrva do iscrtavanja.

Na slikama možete videti zadovoljstvo na licu našeg modela i kako su obrve važan “okvir” oka i lica.

Više o kursu japanskog iscrtavanja obrva možete pogledati OVDE

 

 

Oblik obrva licu daje karakter

Obrve su veoma bitan detalj na licu i zato je važno da uvek budu uredne i pravilno oblikovane. Već nekoliko sezona unazad na modnoj sceni dominira trend debljih obrva.

Ali, njihovu dužinu i debljinu treba uvek birati prema obliku lica kako biste dobili prirodan izgled. Međutim, kako bi ispratile modne trendove pojedine poznate dame toliko preteruju u isticanju ovog dela lica da izgledaju potpuno izveštačeno. U želji da ih naglase i učine lepšim one ih maksimalno podebljaju i produže.

Pre nego što se odlučite za bilo koju korekciju obrva uvek je dobro da se posavetujete sa stručnjakom. Jedan od aktuelnih načina njihovog isticanja je i trajna šminka. Nešto više o trendovima u oblikovanju obrva govoriVanda Vujović,medicinski pigmentist i šminker iz salona „Gala-kozmetika“.

– Modni trendovi se menjaju i daju diktate koje ne bi trebalo slepo pratiti. Tako, često možemo videti obrve koje ne odgovaraju obliku lica, a koje se zbog trenutnih modnih diktata uporno ističu.

Ako imate

*Visoko čelo ne treba da imate tanko iščupane obrve

*Širokom licu ne odgovaraju razmaknute i dugačke obrve

*Uskom licu sa kratkim čelom ne pristaju prejake obrve.

Oblik i debljina obrva licu daju karakter, osvežavaju pogled, zatvaraju ili otvaraju oči, naglašavaju crte lica. Zato neadekvatno odabran oblik i debljina, mogu da naruže lice i ostave utisak neurednosti ili neprefinjenosti.

Postoje četiri oblika lica i za njih odgovarajući idealan oblik obrva:

*Ovalno liceje pogodno za sve tipove obrva i u zavisnosti od ostalih delova lica (oči, nos, usta, veličina čela) određujemo i debljinu obrva.

* Kvadratastom licuidealno stoje blago lučne obrve, a debljina zavisi od ostalih delova lica.

*Okruglom licupristaju kraće obrve sa istaknutim uglom.

*Za trouglasto liceidealne obrve su kratke, blago povijene sa najvišom tačkom na sredini.

*Kod svih tipova obrva kraj obrve ne bi smeo da bude niži od početka. Bez obzira na oblik lica i odgovarajući oblik obrva veoma je bitno voditi računa o debljini same obrve.