Select Page

ZAVRŠNI ISPIT NA KURSU - tehnike šminkanja lica

Završni ispit na kursu tehnike šminkanja lica

Na fotografijama možete videti kako izgleda završni ispit na kursu tehnike šminkanja lica. Polaznici na kursu Tehnike šminkanja lica prolaze veoma važne osnove bez kojih ne mogu biti profesionalni šminkeri. Tokom predavanja sluša se teorijski deo a potom se primenjuje u praksi. Osim samih tehnika rada učimo i o istoriji šminke, istoriji eyelinera, maskare i karmina. Takođe učimo šta je estetika i kako se ona razume. Šminkanje je umetnost a veština se stiče vežbom i praktičnom nastavom. Polaznici kursa za profesionalne šminkere pohađaju praktičnu nastavu na različitim snimanjima, profesionalnim fotografisanjima, revijama, modnim događajima, editorijalima i ostalo.

Akademija Purity uspešno sarađuje sa kompanijom MissYu. Sa njima smo na snimanjima, profesionalnim fotografisanjima, regionalnim izborima za Miss kao i na finalnom izboru. Takođe, sa njima smo i na pripremama u Grčkoj, u kompleksu Porto Karas. Na pripremama dvadeset finalistkinja svakodnevno imaju fotografisanja na kojima je stručni tim Akademije zadužen za šminku. Praktična nastava na kursu je osmišljena tako da polaznici stiču različita iskustva, brzinu rada, preciznost i efikasnost. Upoznaju se sa svetom lepote, kozmetike, mode i javnih ličnosti. Završni ispit na kursu je njihov završni rad i dokaz truda i rada tokom kursa i praktičnih nastava. Profesionalne fotografije svojih radova polaznici mogu koristiti za svoj portfolio ili CV.

Završni ispit na kursu se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Polaznici u teoriji odgovaraju na pitanja iz oblasti istorije šminkanja, istorije eyelinera, maskare i karmina, oblika lica, oblika očiju, tipova kože, koraka u šminkanju i mnogih drugih oblasti. Praktičan rad se zasniva na celokupnom šminkanju lica. Svaki polaznik izvlači po jednu tehniku očiju koju radi u kombinaciji sa šminkanjem celog lica. Praktični deo ispita traje jedan sat što je u proseku trajanje jednog profesionalnog šminkanja. Na kraju se ocenjuje preciznost rada, urednost, brzina i celokupan estetski doživljaj. 

POGLEDAJTE KAKO NAŠMINKATI OČI

POGLEDAJTE SNIMANJE REALITY SHOW-A MALDIVI

reality show maldivi