+381607237853 akademija.purity@gmail.com

VULKANSKO KAMENJE U KOZMETICI - snaga iz srži zemlje

Vulkansko kamenje u kozmetici

Vulkansko kaMenje u kozmetici ima široku primenu. Još od vremena starih Indijanaca snaga iz srži zemlje, oblikovana od komadića lave,  prirodno izvajana u reci, koristila se u lečenju različitih bolesti tela i duše. Koriste se kombinacije toplog i vrućeg kamenja koje se postavlja na telo prateći glavne energetske centre ili čakre. Čakre su energetskicentri kroz koje primamo, prerađujemo i usmeravamo energiju ili vitalnu silu.  U fizičkom i energetskom telu postoje 7 glavnih energetskih centara – čakri koji pokrivaju celo fizičko telo, kao i energetsko proširenja tela – auru. 

Prva – osnovna čakra (korenska čakra) je crvene boje. Leži na početku karlice i na fizičkom nivou ova čakra odgovara za pravilno funkcionisanje i povezana je sa rektumom i oslobađanje tela od toksina,i lučenje nadbubrežnih žlezdi, što znači da upravlja karlicom i bubrezima. Druga seksualna čakra je narandžaste boje. Ona leži nad genitalnim organima, otprilike tri prsta ispod pupka.  Treća, solarna, čakra leži na području želuca, u solarnom pleksusu.  Četvrta, srčana čakra je zelene boje. Njenim osvešćivanjem, ljudsko biće postaje čovek. Ljubav je temelj ovečakrePeta, grlena čakra je svetloplave boje. Leži u podnožju grla i povezana je s višim oblikom božanske volje i snagomreči.  Šesta, čeona čakra je indigo plave boje. Poznata je i kao treće oko ili oko mudrosti. Leži iznad korena nosa, u sredini. Sedma, krunska čakra je ljubičaste boje . Sedma čakra nosi prosvetljenje, pobožnost i vrhunac svetlosti energije svesti. Ona leži na vrhu glave, tik iza temena. 

Vulkansko kamenje u kozmetici: četrdeset i pet  po veličini i obliku različitih kamenja, zagrevaju se u posebnim   hromiranim posudama  u vodi do temperature 42-43*C.

Vulkansko kamenje u kozmetici se može koristiti u masaži. Ona omogućava bolju razmenu materija u organizmu i potencira detoksifikaciju. Cirkulacija tela ubrzava se za šest do osam puta,tako da se svaka ćelija smeši i odiše zahvalnošćuMišići odbacuju neprirodno stanje napetosti i bola prouzrokovanog fibrozitima i nakupljanjem mlečne kiseline. Masaža sa toplim vulkanskim kamenjem preporučuje se u slučajevima napetosti, bolnih mišića, reumatskih problema, degenerativnih stanja kičmenog stuba,sportskih povreda, nesanice, depresije, razdražljivosti, PMS-a.

 

POGLEDAJTE VIŠE O ULJU EUKALIPTUSA

OVDE

ŽELIŠ DA POSTANEŠ WELLNES I SPA TERAPEUT?

vulkansko kamenje u kozmetici

KLIKNI OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O NASTAVI PRIMENJENE KOZMETOLOGIJE

praktični kolokvijum

OVDE