+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ULJE EUKALIPTUSA - terapija eteričnim uljima biljaka

Ulje eukaliptusa

Terapija eteričnim uljima biljaka je jedna od najpopularnijih oblasti prirodne medicine. Iako poznata od davnina, tek sredinom dvadesetog veka je počelo naučno istraživanje sastava i dejstva eteričnih ulja. Posebno je bitno njihovo baktericidno i antivirusno dejstvo u suzbijanju infekcija otpornih na metode konvencionalne medicine. Neka eterična ulja stimulišu obnavljanje i rast zdravih ćelija, a takođe regulišu fizičku, emocionalnu i psihičku ravnotežu čoveka. Podstiču regeneraciju kompletnog našeg biosistema i jačaju imunitet, osvežavaju umorni organizam, smiruju prenadražene nerve i poboljšavaju raspoloženje.

Aromaterapija je bliska masaži i lečenju dodirom, jer ulja pomažu i pojačavaju delovanje ovih metoda isceljivanja i uspostavljanja energetske ravnoteže u čoveku. Eterična ulja vrlo brzo preko kože prodiru u krvotok, koji lekovite čestice raznosi po celom organizmu i donose mu blagotvorni uticaj. Ni jedno ulje ne deluje samo na jednu oblast, jedan organ ili problem i tip tegoba, već je njihovo dejstvo često višestruko i svestrano. Njihova osnovna funkcija je antiseptična, a takođe i nervno-psihološka, bez loših nus pojava, jer ulja uništavaju štetne klice, ali ne oštećuju tkiva organa i nervne ćelije.

Masaža je najvažniji postupak u aromaterapiji i najdelotvorniji, jer tokom masaže ulja najpotpunije prodiru u tkiva i organe putem krvotoka i limfe. Kontakt eteričnog ulja i nerava u koži izaziva trenutnu reakciju nervnog sistema.

Ulje eukaliptusa ima svež i prodoran miris, boja mu varira od žute do crvene, brzo isparava. Vrlo je popularno sredstvo za iskašljavanje i osvežavanje daha, jer ima snažno antiseptično dejstvo, diuretično, stimulativno, snižava temperaturu, ublažava bolove kod upale mišića i reumatske. Korisno je kod svih problema disajnih organa, infekcija grla, urinarnog sistema, umora. Dobro se meša sa izopom, lavandom, limunom, melisom, borom i ružom. Delotvoran za dezinfekciju prostora u slučajevima virusnih i bakterijskih epidemija. Obloge su blagotvorne za opekotine.

Njegova sposobnost osvežavanja uma i važan je- Zbog toga je svojstva ulje eukaliptusa pogodno za osobe koje su akutno iscrpljene i stalno izložene stresu, kao i za one koji hronično pate od depresije.Ulje eukaliptusa stimuliše um, poboljšava koncentraciju, uklanja mentalni umor i iscrpljenost. Takođe je delotvorno u lečenju stresa i psihijatrijskih poremećaja.

 

 

POGLEDAJTE VIŠE O CUT CREASE TEHNICI ŠMINKANJA

DSCN8933

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O ČIŠĆENJU PRE TRETMANA LICA

pre tretmana lica

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O PARAFINSKOM PAKOVANJU RUKU

parafinsko pakovanje

OVDE