+381607237853 akademija.purity@gmail.com

PRE I POSLE BALAJAŽA - tehnika nijansiranja kose od najtamnijih ka najsvetlijim tonovima

Pre i posle balajaža

Balajaž tehnika je veoma popularna kada je nijansiranje kose u pitanju a na fotografijama možete videti i kako kosa izgleda pre i posle balajaža. U ovom tretmanu smo najviše pažnje posvetili neutralisanju žutog pigmenta i dobijanju hladnih, pepeljastih tonova. Ova tehnika je dobila ime od francuskog glagola “balayer”, koji znači pomesti ili četkati, što se odnosi na tehniku izvlačenja pramenova u kosi. Tehnika se bazira na tome da se pramenovi drže labavo u jednoj ruci i slikaju sa četkom. Taj pokret liči na čišćenje metlom. To je suprotno od klasične metode gde se razdvajaju pojedinačni delovi kose izvlačenjem pramenova (tehnika sa folijom), u kojoj se pramenovi izvlače od korene do krajeva sa folijom. To omogućava da se stvaraju mešavine boja raznih intenziteta, stvarajući živahan izgled.

Pre i posle balajaža je u ovom slučaju rezultiralo nežnim prelazima od najsvetlijih do najtamnijih nijansi počevši od korena. Koren je u ovom slučaju ostao netaknut i potpuno prirodan. Ovakva tehnika omogućava dugotrajnost tretmana jer nije potrebno farbati izrastak kako kod klasičnog izvlačenja pramenova. Boja se nanosi na dužine i posebno na krajeve, pre svega na delove koji uokviruju lice. Fantastični efekti se postižu na ovaj način sa kojima se mogu isticati konture. Prelazi između obojenih pramenova su lagani i precizni, tako da kosa deluje veoma prirodno – i uvek je prilagođena osobi koji je nosi.

Efekat pre i posle balajaža započinjemo nanošenjem blanša na samim krajevima kose kako bi izvukli sav pigment iz dlake. Nakon toga, uklanjamo blanš i nanosimo farbu za kosu mešanu sa hidrogenom. Najviše boje koncentrišemo na krajevima krećući se ka korenu. Nakon što boja deluje ispiramo je i obavezno koristimo preliv. Pre njegove upotrebe kosa teži ka žutom tonu a ljubičasta boja preliva neutrališe takve nijanse. Dobro ispiramo kosu i sušimo. Efekat pre i posle balajaža se najbolje vidi kada se kosa stilizuje u lokne ili talase zbog prelamanja svetlosti.

POGLEDAJTE VIŠE O PROFESIONALNOJ ŠMINCI NA ISPITU

šminka na ispitu
OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O ROMANTIČNOM EDITORIJALU TELEGRAFA

romantični editorijal
OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O PLETENICAMA UZ GLAVU

pletenice uz glavu
OVDE