+381607237853 akademija.purity@gmail.com

TRETMAN KRISTALIMA

TRETMAN KRISTALIMA

Kristali, osim što su postali pravi modni trend jako su lekoviti i u masaži. Jedan od vrlo prijatnih i opuštajićih tretmana je upravo tretman kristalima. Većina terapeuta postiže dobre rezultate upotrebom kristala koje polažu na svoje klijente tokom masaže, ili ih klijenti drže tokom tretmana. Upotreba kristala produbljuje efekat masaže, vrši pročišćenje i opušta. Naša tela i um su razloženi kristali. Čvrsta materija od kojeg su sačinjena naša tkiva pretvaraju se u kristale pri dehidraciji, a naš duh je čista energija.

Kristali pozitivno utiču i na prostornu energiju. Njihova energija se oslobađa kroz kombinaciju sa onim što ih okružuje. Potrebna je neutralizacija negativne energije kristala ukoliko želimo da koristimo njegovu energiju. Postoji mnogo načina za to. Stavljanje pod mlaz hladne vode, ako već imate kristale, svaki novi možete staviti među ostale kako bi pokupio njihovu energiju. Možete ih čistiti tako što ćete im preneti svoju energiju, držanjem kristala u ruci i zamišljanje kako Vam je ruka puna svetlosti. Uzemljite tu lošu energiju i zamišljanjem da se sliva do zemlje. Ovo služi za balansiranje energije kristala sa zemljom dajući mu novi dom.

Odnos između osobe i kristala liči na odnos između dve osobe. Krajnje jedinstvo zavisi od obe strane koje su uglavnom različite. Zbog toga kristal koji na jedan način pomaže Vama, može sasvim drugačije delovati na Vašeg prijatelja. Tretman kristalima možete uraditi i sami ali prvo morate otkriti koji kristal je za Vas.

Da bi ste saznali koji kristal na Vas deluje, morate provesti duže vremena u komunikaciji sa kristalom. Držite ih u ruci i trudite se da shvatite kakav osećaj u Vama izazivaju. Pokušajte to sa nekoliko kristala i onda odaberite onaj koji vama najviše prija, npr. ako ste depresivni ametist neće biti od pomoći jer je to kamen promene i može biti previše nestabilan. Međutim, ametist može da bude dobar ukoliko ste u dilemi i želite da donesete neku bitnu odluku. Jedna bitna napomena, ako imate problema sa mentalnim zdravljem, kristali bi mogli izazvati nepoželjne posledice.

Nabrojaćemo nekoliko vrsta kristala koja bi trebali da isprobate. Ova lista Vam služi kao osnovni vodič:

Tirkiz – Stvara harmoniju u čakrama, poboljšava komunikaciju

Opal – Jača percepciju i kreativnost

Žad – Donosi mir u um i duh i jača fizičku spremnost

Ćilibar – Donosi dobro raspoloženje, čisti energiju

Tigrovo oko – Otvara svesnost o sopstvenim problemima, oslobađa od strahova vezanih za život sa drugima

Ružičasti kvarc – Oslobađa negativnu energiju, hladi i smiruje

Citrin – Uspostavlja ravnotežu u organizmu, usklađuje čakre

Garnat – Povećava jasnoću i snagu misli, podstiče pouzdanost

Ametist – Balansira emotivne, mentalne i fizičke aspekte našeg bića, dobar je izbor kod donošenja životnih odliuka

Malahit – Pročišćava um, pomaže racionalnom mišljenju

Džet – Ima velika zaštitnička svojstva, umiruje misli, oslobađa od suvišnih strahova, smiruje depresiju te pojačava osećaj stabilnosti

Opsidijan – Razvija unutrašnju jasnoću sagledavanja. Pomaže da nađemo unutrašnju snagu u vreme nevolja

Sodalit – Pomaže racionalnom mišljenju i umanjuje konfuziju

Kvarc – Koristan je za zaštitu i čišćenje prostora. Neutrališe statički elektricitet. Dobrinosi jasnoći misli.

Karneol – Neutrališe loša osećanja, oslobađa ljubav prema drugima, veoma je dobar ukoliko želite da pređete na rad sa dinamičnijim kristalima, jer štiti od naglog startnog entuzijazma i preterivanja koji se javljaju kao posledica korišćenja jakih kristala.

TROGODIŠNJE STUDIJE YORK UNIVERZITETA - WELLNESS I SPA TERAPEUT

MASAŽA TOPLIM HIMALAJSKIM SOLIMA

VIDI OVDE

ZLATNA MASKA - kozmetička senzacija 21. veka

zlatna maska

VIDI OVDE