Select Page

NIJANSIRANJE PLAVE KOSE - sa nastave na prvoj godini smera Makeup artist

Nijansiranje plave kose

Studenti prve godine smera Makeup artist su na predmetu Nega kose učili šta je to nijansiranje plave kose. Plavuše se bolje zabavljaju? Mnogi će reći da je tako, a poznato je kako je plava boja kose oduvek bila simbol ženstvenosti. Nažalost takva boja ima i svoju cenu kada je održavanje i dobijanje prave nijanse u pitanju. Ukoliko kolorisanje ne radi stručna osoba rezultat često bude više žuta nego “plava” kosa. Plava kosa se uvećini slučajeva dobija jedino stavljanjem blanša. Blanš izvuče sav pigment iz dlake tako da tada kosa postaje “bezbojna”. Nijansiranje plave kose se radi nakon toga. 

Plava boja kose je privlačna i još iz vremena 20. veka kada je scenom vladala čuvena ikona Marylin Monroe. Njen osmeh, bokovi i platinasta nijansa plave bili su zaštitni znak glumice. Plava boja je nakon toga postala toliko popularna da je danas puno onih koji se odlučuju na farbanje kose u plavo. Međutim, dobijanje prave, platinasto plave nijanse kose se sastoji iz više pažljivih koraka. Nakon tretiranja kose blanšem ona potpuno gubi svoju boju. Nakon toga je potrebno uradili nijansiranje i napraviti odgovarajući preliv koji će neutralisati žutilo dobijeno prvim korakom – blanšem.

Za nijansiranje plave kose je potrebno napraviti preliv. On se u ovom slučaju ponaša kao neutralizator. On se pravi pomoću regularne farbe za kosu i 3% hidrogenom. Žute tonove će izuzetno neutralisati ljubičasti, pepeljasti i plavi tonovi. Osim toga, platinasto plava kosa se može održavati takvom i pomoću plavih ili ljubičastih šampona koji se sada veoma lako mogu naći na tržištu. Studenti prve godine smera Makeup artist su, uz pomoć profesora, uspeli da iz žućkastih tonova kose našeg modela izvuku platinasto plavu kosu. Nijansiranje plave koje je najbolje prepustiti stručnjaku jer se farbanje celokupne kose ne preporučuje više od jednom mesečno.

POGLEDAJTE VIŠE O EMISIJI MENJAM ŽENU

menjam ženu

POGLEDAJTE VIŠE O FRIZURI FILMSKE DIVE

frizura filmske dive

POGLEDAJTE VIŠE O MISS SRBIJE ZA HELLO PARTY

miss srbije za hello party