Select Page

TRETMAN ROZACEE I KUPEROZE - unošenje vitamina C

Tretman rozacee i kuperoze

Tretman rozacee i kuperoze se radi profesionalnom nanotehnološkom Purity kozmetikom. Rozacea je hronično inflamatorno oboljenje kože centralnog dela lica. Karakteriše je pasivni eritem ,papule i pustule na koži sa eritemom. Pogađa krvne sudove i folikule u predelu lica i nosa. Papule i pustule podsećaju na akne vulgaris, zbog cega se često pogrešno postavlja dijagnoza.
Faze rozacee:
Faza 1: Eritem nastaje usled slabljenja tonusa zida krvnog suda tamo gde je on najtanji i dolazi do njegove dilatacije. Većina pacijenata se žali na osetljivost kože, svrab i peckanje kozmetičkih proizvoda.
Faza 2: Pore su proširene. Kod osoba koje su se prekomerno izlagale suncu, foto-oštećenja ostaju upadljivija, žuta, bore izraženije i postoji prisustvo solarnih komedona. Rozacea se širi na celu površinu lica pa i na kapilicijumu gde promene često prati i svrab.
Faza 3: Kod malog broja pacijenata dolazi do razvoja teže kliničke slike. Ove promene se najčešće javljaju na obrazima, nosu, bradi, čelu. Facijalne konture postaju grube debele i nepravilne. Koža ima na sebi široke pore podsećajući na pomorandžu.
Kozmetički tretman rozacee i kuperoze:
Kozmetički tretman rozacee i kuperoze podrazumeva primenu adekvatnih oblika preparata u cilju nege ,hidratacije, detoksikacije, jačanje zidova krvnih sudova i zaštite kože od dejstva spoljašnjih faktora. Ne koriste se termo procedure, solarijum hemijski i abrazivni pilinzi, intenzivna manuelna masaža, kozmetički preparati koji sadrže alkohol.
U kozmetičkim tretmanima rozacee i kuperoze se koriste preparati koji sadrže sledeće navedene komponente:
Kamilica, Alantoin, Askrobinska kiselina, Azelaična kiselina, Aloja ekstrat.
Koncept tretmana rozacee i kuperoze:
1. Hemijsko čišćenje: Kožu očistiti pomoću kozmetičkog mleka i tupfera vate. Pokreti moraju biti lagani bez pritiska u smeru ka gore. Nakon čišćenja izvršiti tonifikaciju tonikom.
2. Inspekcija kože: Nakon čišćenja kože neophodno je pažljivo pregledati kožu i postaviti status i kožmetičku dijagnozu kože. Ukoliko ne postoje kontraindikacije pristupiti spovođenju određenog tretmana.
3. Piling: Kako je koža osetljiva i sklona iritaciji,radi se isključivo mehanički piling,abrazivni piling se ne koristi.
4. Limfna drenaža: u trajanju od 15 do 20 minuta.

5. Unošenje vitamina C elektroforezom koji podstiče jačanje krvnih sudova.
6. Aplikacija maski: Na kožu lica , vrata i dekoltea u tankom sloju naneti masku sa aktivnim komponentama.
7. Aplikacija krema: Na kraju tretmana lagano kružnim pokretima aplikovati hidrantnu kremu sa UVA i UVB filterima.

Ovakav tretman se može raditi na svakih 7 ili 15 dana u zavisnosti kuperoznih od faza. Kućna nega: Za kućni tretman rozacee i kuperoze preporučujemo Purity Aloe vera gel masku i Purity Demi make up deffinition toniranu kremu sa zaštitnim faktorom 50.

 

POGLEDAJTE VIŠE O VUDOVOJ LAMPI

vudova lampa

POGLEDAJTE O TRETMANU SA UPOTREBOM ULTRAZVUKA

tretman sa upotrebom ultrazvuka