Select Page

TRETMAN SA UPOTREBOM ULTRAZVUKA - studenti treće godine smera Estetičar-kozmetičar

Tretman sa upotrebom ultrazvuka

Studenti treće godine smera Estetičar-kozmetičar radili su tretman sa upotrebom ultrazvuka. Koristimo Purity nanotehnološke kozmetičke proizvode uz upotrebu ultrazvuka. Radimo na modelu koji ima kombinovani tip kože. Takođe, primećujemo proširene kapilare. S obzirom na stanje kapilara koristićemo ultrazvuk kako bi uneli vitamin C. Ultrazvuk radi po principu visokofrekventne struje. On je dubinska mikro masaža tkiva. Koristi se kako bi uneli hranljive supstance iz preparata u tečnom obliku ili obliku gela. Na slikama ćete videti tretman sa upotrebom ultrazvuka kojim ćemo uneti vitamin C u najdublje slojeve kože. Na taj nači nojačavamo krvne sudove kože i sprečavamo širenje kapilara. 

Tretman sa upotrebom ultrazvuka smo započeli Purity cleansing gelom. On će ukloniti sve nečistoće sa lica i pripremiti lice za dalje korake u tretmanu. Gel uklanjamo kozmetičkim sunđerima i mlakom vodom. Zatim, nanosimo Purity masku sa dodatkom vitamina C. Masku mešamo u platičnoj posudici i nanosimo kozmetičkom četkicom. Raspoređujemo masku po celom licu i vratu. Ultrazvučnom glavom delujemo pet minuta na jednoj strani lica a zatim na drugoj. Tretiramo i regiju vrata i dekoltea. Pre samog korišćenja ultrazvučne glave proveravamo da li klijent ima neki metal na sebi, nakit i slično. 

Tretman sa upotrebom ultrazvuka nastavljamo uklanjanjem maske sa lica. To činimo kozmetičkim sunđerom i mlakom vodom ne ostavljajući ni malo proizvoda na licu. Tretman završavamo Purity hidratnom kremom. Nanosimo je na predeo lica, vrata i dekoltea. Vitamin C ili askorbinska kiselina je vitamin topljiv u vodi, a prisutan je u svježem voću i povrću. On je jedan od najispitanijih i najviše opisanih vitamina i prvi sintetski dobiveni vitamin. Sudjeluje kao reducens u brojnim biološkim procesima. Važan je za sintezu kolagena i karnitina te za metabolizam masnih kiselina. Najjači je antioksidans među vitaminima topljivim u vodi. Inače je vitamin C poznat po skorbutubolesti koja nastaje, zbog njegovog nedostatka.

POGLEDAJTE KAKO SE KORISTI VUDOVA LAMPA

vudova lampa

POGLEDAJTE KAKO SE RADI PILING LICA

20160527_133411-e1464625728589