Select Page

TRETMAN MIKRODERMOABRAZIJE - rad studenata III godine, smer: Estetičar-kozmetičar

Tretman mikrodermoabrazije

Studenti treće godine smera Estetičar-kozmetičar su radili tretman mikrodermoabrazije. U sklopu ovog studijskog programa naučili su kako da rade različite higijenske tretmane, tretmane laserom, tretmane biljem, anti age tretmane i mnoge druge. Jedan od tretmana koje su naučili je svakako i tretman mikrodermoabrazije. Mikrodermoabrazija je savršen prolećni tretman koji priprema vašu kožu za sunčanu sezonu, pogodan je čak i za osetljivu kožu, koja nije tolerantna za tretmane voćnim kiselinama. Tretman mikrodermoabrazije sastoji se od otklanjanja suvišnog sloja kože aparatom koji poseduje dijamantski abraziv, nakon čega sledi lifting tretman, potom ultrazvučni tretman Purity nanotehnološkim kozmetičkim preparatima a završava se toplo-hladnom masažom lica. Ovaj tretman idealan je za uklanjanje hiperpigmentacija, ožiljaka od akni, za podmladjivanje kože, zatezanje opuštene kože lica, kao i za poboljšavanje produkcije kolagena koji prirodno podmladjuje kožu lica. Važno! Kontraindikovan je kod kuperozne kože, kod akni vulgaris u fazi upale.

Tretman mikrodermoabrazije započinjemo temeljnim čišćenjem lica. Purity penušavim sredstvom za uklanjanje šminke i nečistoća čistimo lice. Kozmetičkim sunđerom skidamo preostalu sapunicu sa lica. Ukoliko postoji ostatak maskare oko očiju uklanjamo je kozmetičkim mlekom. Nakon čišćenja lica sledi piling. Piling će ukloniti mrtve ćelije sa površine kože. Nanosimo ga kozmetičkom četkicom. Kružnim pokretima prstilu vršimo piling kože. Tretman mikrodermoabrazije se nastavlja uklanjanjem ostatka pilinga i primenom aparata za mikrodermoabraziju. Aparat radi na principu vakuma i dijamantske glave. Vakum usisava deo kože na kojem se deluje i na taj način ostranjuje sve nečistoće i mrtve ćelije sa površine kože.

Dijamantska glava na aparatu vrši fino “brušenje” kože. Na taj način koža ostaje glatka i meka na dodir. Tretman se preporučuje jednom mesečno uz higijenski tretman lica. Tretman mikrodermoabrazije se nastavlja nanošenjem maske. Maska će umiriti kožu nakon tretmana. Ona takođe ima i hranljiva svojstva koja će poboljšati kvalitet kože. Čitav tretman završavamo hranljivom kremom sa faktorom 50. Na taj način koža je zaštićena od delovanja sunčevih zraka.

POGLEDAJTE KAKO DELUJE PILING OD KAFE

DSCN7328

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ČIŠĆENJE LICA

DSCN6859