Select Page

PILING OD KAFE - sa nastave na predmetu Primenjena kozmetologija II

Piling od kafe

Studenti prve godine smera Estetičar-kozmetičar radili su tretmane lica koristeći piling od kafe. Nekoliko proizvođača kozmetičkih proizvoda ima u svojoj ponudi piling od kafe. Takođe, piling od kafe možete napraviti i kod kuće. Biljka kafa (lat. Coffea) je rod zimzelenog šiblja ili niskog drveća iz familije lat. Rubiacceae. Lišće je naspramno raspoređeno u tročlane pršljenove, cvetovi su beli, smešteni u pazuhu lista, a plodovi koštunice ili bobice sliče plodu trešnje. Rod obuhvata oko 40 vrsta koje rastu paleotropskim oblastima, pretežno u Africi. Za piling ovakve vrste koristi se krupo mleveno zrno kafe. U kozmetičkim proizvodima krupno mlevena zrna kafe se kombinuju sa drugim sastojcima. Na ovaj način se postiže maksimalan učinak pilinga na lice.

Piling sa kafom ima blagotvorno dejstvo na kožu. Ovo je pre svega mehanički piling. On svojim sitnim komadićima zrna kafe odstranjuje izumrle ćelije sa površinskog sloja kože. Tokom tretmana klijenti najviše uživaju u intenzivnom mirisu kafe. Blagotvorna dejstva kafe se mogu primeniti i u nezi tela. Piling od kafe se najčešće koristi u borbi protiv celulita. Piling od kafe za telo možete napraviti i kod kuće. Pomešajte jednu šolju taloga od kafe, pola šolje belog ili smeđeg šećera, šolja kokosovog ulja. Utrljavajte na problematičnim mestima a zatim dobro isperite ostatak. Kafa deluje kao diuretik i izvlači tečnost iz masnih naslaga. Na ovaj način se zateže koža i celulit je manje vidljiv.

Napitak od kafe mnogi smatraju dobrim i lošim po zdravlje. Međutim, korišćenje kafe u nezi tela je toplo prepuručljivo. Kafa (arapski: kahva) je napitak koji se priprema kuvanjem prženih semenki biljke kafe, najčešće u vodi ili mleku. Kafa se obično služi topla. Ovo piće je veoma popularno u mnogim zemljama sveta. Kratko nakon konzumacije dolazi do blage nervne stimulacije što pojačava budnost, uzrokuje osećaj toplote, nesanicu, ubrzani rad srca itd. U većim količinama kafa uzrokuje uzbuđenost, psihički nemir, lupanje i preskakanje srca i nesanicu. Postoji više načina pripremanja kafe, a među najpoznatijim su turska kafa, filtar kafa, espreso, instant kafa, irska kafa i kapučino (način pripremanja espreso kafe).

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NASTAVA NA OVOM PREDMETU

DSCN5411

POGLEDAJTE KAIKO DELUJU MASKE ZA LICE

Snapshot - 65