+381607237853 akademija.purity@gmail.com

TRETMAN LICA ČISTIM KISEONIKOM

Tretman lica čistim kiseonikom

Sve ćelije našeg tela imaju nešto zajedničko, a to je neprestana potreba za kiseonikom. Bez njega se ne može odvijati nijedan proces u našem telu, a u slučaju nedostatka O2, počinju da se nakupljaju štetni nusprodukti koji dovode do oštećenja ćelija. Zbog toga nije čudno što se tretmani kiseonikom već decenijama sprovode u banjama, a sada je u dermatološkim ordinacijama među najtraženijima postao i tretman lica čistim kiseonikom, s obzirom da su se mnoge poznate ličnosti Holivuda uverile u njegovu efikasnost i da oduševljeno pričaju o ovom revolucionarnom tretmanu.

Poput hiperbaričnih komora za lečenje uz pomoć kiseonika, Oxy aparat je najveće dostignuće tehnologije danas u primeni kiseonika za pomlađivanje kože. Iako se osnovni princip ubrizgavanja aktivnih sastojaka u površinske i srednje slojeve kože nije promenio, ono što je unapređeno jeste  kvalitet tih sastojaka. Hijaluronska kiselina, antioksidanati i peptidi su neki od osnovnih sastojaka koji su dodati, a zbog kojih koža izgleda punije i sjajnije.

Kako manjak kiseonika šteti koži?

Manjak kiseonika, s godinama je sve vidljiviji i na našoj koži, pri čemu je glavni problem smanjena proizvodnja kolagena. Rezultat toga je opuštanje kože i pojava bora. Smanjivanje tonusa vidljivo je na našem licu već nakon 25-te godine života, jer neprekidno opada proizvodnja novog kolagena, čime koža gubi elastičnost i počinje da stari.

Možemo li pomoću kiseonika do lepše i zdravije kože?

Medicinska istraživanja svakodnevno dokazuju pozitivna dejstva kiseonika na kožu, pri čemu su najmoćniji benefiti svakako antibakterijsko delovanje u lečenju akni, stimulacija proizvodnje kolagena za povećanje elastičnosti kože kao i ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi blistavom, svežem i pomlađenom izgledu.

Tretman je u vrlo kratkom roku postao obožavan među ženama širom sveta, jer pomaže u detoksikaciji kože od štetnih uticaja iz okoline i dubinski čisti pore, uništavajući bakterije u njima. Istraživanja pokazuju kako povećana koncentracija kiseonika pomaže koži u borbi protiv slobodnih radikala, što pomaže telu da brže odbaci oštećene ćelije kože na površini i tako  umanji akne, ožiljke i pigmentacije na koži. Pod uticajem kiseonika, metabolizam ćelija se znatno ubrzava, pa će vaša koža izgledati sveže i blistavo. Zbog takvih rezultata, tetman lica čistim kiseonikom postao je hit u svetu, a priča se i da ga je Kejt Midlton uradila pre kraljevskog venčanja.

Kako funkcioniše tretman?

Tretman kiseonikom odvija se u nekoliko etapa. Prvo će kozmetičar detaljno očistiti lice kako bi kiseonik mogao da dođe do što dubljih slojeva kože. Vrlo je važna veličina čestice koja se raspršuje, a aparat ima mogućnost raspršivanja na čestice manje od 3 mikrona, kako bi mogle prodreti kroz epidermalni sloj kože.

Uređaj koristi molekularni kiseonik koji se izuzetno pokazao u tretiranju rana jer dovodi do revitalizacije kože nakon oštećenja i povećava dotok hranjivih materija u epidermis. Uz sam tretman (pored posebnih seruma) koristimo profesionalnu Purity kozmetiku tako da će Vaša koža svakako dobiti najbolju moguću hidrataciju i negu. Savetuje se, zavisno od stanja kože, da uradite seriju od jednog do tri tretmana.

KURS ZA KOZMETIČARA - PRVI NIVO, namenjen je svima onima koji žele da započnu edukaciju iz oblasti kozmetike i kozmetologije

KURS ZA KOZMETIČARA

VIDI OVDE

TERAPIJA AKUSTIČNIM TALASIMA - među najpopularnijim anticelulit tretmanima u svetu

Terapija akustičnim talasima

VIDI OVDE