+381607237853 akademija.purity@gmail.com

TERAPIJA AKUSTIČNIM TALASIMA MEĐU NAJPOPULARNIJIM ANTICELULIT TRETMANIMA U SVETU

Terapija akustičnim talasima među najpopularnijim anticelulit tretmanima u svetu

Celulit je jedna od onih neprijatnosti koja ne zaobiđe gotovo ni jednu ženu. Ukoliko ste imali sreće da ste nasledili dobru genetiku, vaše telo će dugo ostati vitko, a koža čvrsta i glatka. Ukoliko spadate u onu drugu grupu, terapija akustičnim talasima može biti jedno od rešenja za problem celulita.

Ovaj anticelulit tretman ćete pronaći i pod imenom shockwave terapija , a medicini je poznata još od 1980. godine kada je počela da se primenjuje u razbijanju kamena u bubregu. Deceniju kasnije našla je svoju primenu u tretmanu ortopedskih stanja, da bi u današnje vreme počela da se primenjuje za uklanjanje celulita kod žena.

Akustični talasi su oni koje priroda proizvodi grmljavinom. Karakteriše ih brzo ponavljanje pritiska visokog nivoa. Kada zagrmi mi osećamo vibraciju u vazduhu. Sa druge strane, medicinski akustični talasi se proizvode na površini tela pomoću aplikatora. Oni se selektivno usmeravaju u telo kroz površinu kože.

AWT tretman (acoustic wave therapy) koristi sposobnost tela da se samo regeneriše kako bi se popravio izgled kože. Glavni zadatak akustičnih talasa je da aktiviraju tj. pokrenu masne naslage i učvršćivanje vezivnog tkiva. Energija akustičnih talasa prolazi kroz kožu i mišiće dospevajući do masnih naslaga i krvnih sudova, razbijajući veličinu masnih molekula na manje molekule.

Vibracija koju talasi proizvode pospešuje cirkulaciju. Poboljšava se ćelijski metabolizam što dalje znači da su ćelije kože bolje nahranjene svim neophodnim nutritijentima kao i da se otpadne materije u vidu metaboličkog otpada i toksina brže izlučuju iz tkiva. Vezivno tkivo se relaksira, cirkulacija i limfna drenaža se ubrzavaju, a koža nakon AWT Tretmana ponovo zadobija svoju prirodnu elastičnost.

Za AWT terapiju se uobičajeno koriste dva-tri različita aplikatora, kako bi se snaga akustičnih talasa optimalno kombinovala za najbolje rezultate, u cilju razbijanja celulita i oblikovanja tela. Jedan aplikator je na primer efikasniji za razbijanje masnih naslaga dok se drugim učvršćuje vezivno tkivo i koža. U zavisnosti od toga šta se želi postići, dakle razbijanje masti ili oblikovanje tela, terapeut će upotrebiti jedan od tri aplikatora

Tretirani deo tela se namaže gelom i zatim terapeut prelazi aplikatorom preko zone zahvaćene celulitom. Pritisak je malo jači kod prvog aplikatra kojim se razbijaju masne naslage ali nema bola ni modrica.

Dok vi udobno ležite na stolu za masažu, terapeut klizi aplikatorom po delovima tela zahvaćenim celulitom. Nakon tretmana ste odmah spremni za nastavak dnevnih aktivnosti. Tretman shockwave akustičnim talasima je pogodan za uklanjanje celulita kod žena svih uzrasta. Takođe je primenljiv na svim delovima tela, na nogama, butinama, stomaku, rukama, zadnjici.

Ukoliko želite dapostignete nešto od sledećeg onda je AWT tretman dobar izbor.

  • Uklanjanje celulita
  • Smanjenje obima tela
  • Uklanjanje strija
  • Limfna drenaža
  • Učvršćivanje kože
  • Opuštajuća masaža

Dodatno, AWT terapijom se uklanjaju ožiljci sa tela.

Koliko je tretmana potrebno ?

Za vidljive, dugoročne efekte trebalo bi da imate 6-12 tretmana. Jedan tretman traje oko pola sata. Već nakon 3-4 tretmana uočava se vidljivo poboljšanje.

 

KURS ANTICELULIT PROGRAMA

Terapija akustičnim talasima4

VIDI OVDE

Stručni seminar ISHRANA ŽIVOM HRANOM SA MAJOM VOLK odrzaće 26. septembra u 18h na Akademiji Purity

seminar sa Majom Volk

VIDI OVDE