Select Page

TREPAVICE SA VOLUMENOM - kombinacija 4D i 6D nadogradnje trepavica

Trepavice sa volumenom

Trepavice sa volumenom se mogu dobiti na više načina. Ukoliko nemamo prirodno guste i duge trepavice postoje metode kojima se postiže veći volumen trepavica. Prvi i najprirodniji metod je nanošenje ricinusovog ulja. Ricinusovo ulje podstiče rast kose, trepavica i obrva. Kako bi rezultati bili vidljivi morali bismo mazati ricinusovo ulje svakog jutra i večeri na trepavice u trajanju od mesec dana. Dodatak vitamina E ricinusovom ulju dodatno hrani koren dlake i stimuliše njen rast. Na tržištu postoje različiti proizvodi i serumi za rast trepavica. Oni često nisu pristupačni a čak i ne daju preterano vidljive rezultate. Najbrže i najvidljivije rezlutat za trepavice sa volumenom možemo postići nadogradnjom trepavica različitim tehnikama i metodama. 

Prve veštačke trepavice su se pojavile u Holivudu. Nosile su iz glumice kako bi im se dodatno istakle oči na kameri. Uživo nisu izgledale ni malo uredno ni prirodno već raščupano. Bile su napravljene od končića koji su razdvajani i vezani čvorićima na konac. Na kameri, uz kostim, šminku i frizuru, ovakve trepavice su izgledalo realno. Danas imamo kratkotrajno rešenje za trepavice sa volumenom a to su jednokratne veštačke trepavice. Mogu se naći u velikom broju dužina, širina, debljina, oblika i stilova. Fiksiraju se na oku pomoću lepka za trepavica koji je na bazi lateksa. Ne oštećuje prirodne trepavica i skida se veoma lako povlačenjem spoljašnjeg kraja ka nosu. Trepavice sa volumenom možemo dobiti i nadogradnjom trepavica “snopićima”. Nekoliko veštačkih dlaka je povezano na svom kraju tako da formiraju snop. Svaki snop se lepi na kožu kapka direktno uz trepavice. Njihovo trajanje je od nedelju do dve dana. 

Trajno rešenje za trepavice sa volumenom su metode nadogradnje trepavica “dlaka na dlaku”. Na modelu smo radili kombinaciju nadogradnje 4D i 6D trepavica. Kada je u pitanju 4D nadogradnja trepavica lepimo svaku veštačku dlaku na jednu prirodnu. Veštačka dlaka se ne vezuje za kožu već samo za prirodnu dlaku. To znači da prati prirodan ciklus dlake i da će, uz adekvatnu negu, ispasti u isto vreme kada i prirodna dlaka. Kada je u pitanju 6D nadogradnja trepavica to znači da nekoliko dlaka u procesu uzimanja pincetom spajamo na krajevima. Takav snop nanosimo na jednu prirodnu dlaku. Uz adekvatnu negu ovakva nadogradnja može trajati i do pet nedelja a nakon toga se radi korekcija. 

POLEDAJTE VIŠE O KOREKCIJI OBRVA TRAJNOM ŠMINKOM

ivana-s

POGLEDAJTE VIŠE O JAPANSKOM ISCRTAVANJU OBRVA

JAPAnac