Select Page

KOREKCIJA OBRVA TRAJNOM ŠMINKOM - mesec dana nakon prvog tretmana

Korekcija obrva trajnom šminkom

Korekcija obrva trajnom šminkom se radi nakon mesec dana posle prvog tretmana. Ona je obavezna kako bi se boja fiksirala i ponovo definisao oblik obrva. Koliko će se pigment zadržati u koži nakon prvog tretmana zavisi od više faktora. Tip kože je jedan od njih. Npr. masna koža često ne zadrži veći deo pigmenta do prve korekcije. To se dešava zbog pojačanog lučenja sebuma. Sebum razgrađuje pigment i “izbacuje ga iz kože”. Takođe, nega i briga o obrvama mogu pospešiti zadržavanje pigmenta. Nakon prvog tretmana mešavina boje i limfe će rezultirati stvaranjem krasta. Ukoliko se kraste uklanjaju na svoju ruku a ne puste da prirodno otpadnu one za sobom mogu povući pigment. Nanošenje biljne kreme je obavezno kako bi ubrzali regenerisanja kože. Na taj način tretirano područje će uvek biti hidrirano. Ukoliko je koža previše suva u toj regiji oseća se neprijatno zatezanje i može doći do pucanja.

 

Korekcija obrva trajnom šminkom

Korekciju započinjemo nanošenjem anestetika. On će delovati oko dvadeset minuta. Anestetik temeljno uklanjamo i detaljno pregledamo koja mesta na obrvama treba popuniti. Uklanjamo višak dlačica pincetom i skraćujemo makazicama po potrebi. Zatim, iscrtavamo oblik obrva olovkom za obrve. Tada klijent može pogledati da li mu se dopada oblik i širina obrva. Sledeći korak je rad sa mašinicom. Na samom početku obrva smo radili izvlačenje dlačica. Tako obrve izgledaju ređe na početku imitirajući prirodne. Kako se krećemo ka sredini obrva one postaju sve tamnije. Ostatak obrva popunjavamo bojom.

Boja se nekoliko puta uklanja tuferom i vodom kako bi se jasno video zadržani pigment u koži. Ovaj proces se ponavlja nekoliko puta dok se ne dobije željeni rezultat. Sve vreme radimo jednu obrvu dok je druga pod anestetikom kako se njegovo dejstvo ne bi izgubilo tokom rada jedne obrve. Korekcija obrva trajnom šminkom  nakon prvog tretmana obezbdeđuje postojanost boje u sledeće tri godine sa minimalnim korekcijama. Trajna šminka obrva štedi vreme tokom šminkanja, daje rezultat gustih i definisanih obrva i vizuelno menja oblik lica.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA

JAPAnac

POGLEDAJTE OBRVE NAKON PRVOG TRETMANA

ivana-s