Select Page

KAKO IZGLEDA JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA - sa nastave na kursu Japanska metoda iscrtavanja obrva

Kako izgleda japansko iscrtavanje obrva

Da li ste se pitali kako izgleda japansko iscrtavanje obrva? Uočava li se razlika između prirodnih dlačica i onih iscrtanih? Koja je razlika između popunjavanja obrva senkom, olovkom i japanske metode iscrtavanja? Japanska metoda je i razvijena kako bi se dobio najprirodniji izgled obrva. Zbog tehnike kojom se radi, obrve izgledaju veoma prirodno. Princip rada se zasniva na iscrtavanju tankih linija koje izgledom podsećaju na dlačice. To činimo tankim nožićem dužine oko pet milimetara. Imitiramo prirodan smer rasta dlaka. Na samom početku obrva povlačimo linije u većem razmaku u smeru na gore. Kako se krećemo ka sredini obrva povećavamo broj linija a smer ka centru. Postoje “dlačice” koje se iscrtavaju od gore na dole i od dole na gore. Na taj način se u jednom momentu ukrštaju. Ukrštene linije iscrtavamo sve do repa obrve gde se spajaju u jednu usku formu. 

Još uvek se niste odlučili za ovu metodu jer ne znate kako izgleda japansko iscrtavanje obrva? Bez brige. Pre samog rada sa nožićem i bojom iscrtavamo oblik obrva. Olovkom za obrve iscrtavamo okvir u kojem će se naći iscrtane “dlačice”. Na taj način pre samog početka možete promeniti veličinu, oblik i poziciju obrva. Ova metoda se možda čini bolna ali korišćenjem anestetika sprečavamo ovakvu reakciju. Anestetik deluje oko petnaest minuta a takon toga osećate samo dodir nožića po površini kože.

Kako izgleda japansko iscrtavanje obrva na različitim tonovima kože? Stručnjaci koji rade japansko iscrtavanje obrva dobro poznaju teoriju boja. Pigmenti koji se koriste ja ovu metodu iscrtavanja se mogu naći u velikom broju nijansi. Pre samog rada posmatramo kakvog je tona klijent. Da li je hladnog, toplog ili neutralnog tona. Ova stavka je veoma važna kako vremenom pigment ne bi postao zelene, plave ili žute boje. Uvek se možete odlučiti za svetlije obrve ukoliko se ne šminkate često ili tamnije ukoliko volite smeliji izgled. Korekcija obrva se radi nakon mesec dana kako bi se boja fiksirala i popunila mesta koje je koža odbila nakon prvog iscrtavanja. 

POGLEDAJTE TRANSFORMACIJU OBRVA

japansko 9

POGLEDAJTE TRAJNU ŠMINKU OBRVA

ivana-s