Select Page

TREND GEOMETRIJSKOG ŠMINKANJA - sa revija najpoznatijih dizajnera

Trend geometrijskog šminkanja

Predstavljamo vam najnovije trendove šminkanja sa modnih revija a to je: trend geometrijskog šminkanja. Nekoliko godina u nazad šminka na modnim revijama se jedva i primećivala. Korišćeni su veoma lagani, prozračni proizvodi koji su imali ulogu samo da blago ujednače ten. Popunjene obrve, maskara, sjaj na usnama i higlihter bili su celokupna šminka. Navikli smo na ovakav “look” jer možemo i sami da ga primenimo u svakodnevnici ali šta je sa onim pravim doživljajem modne revije? Gde su jarke boje, vidljive linije, različiti oblici i intenzitet?

Trend geometrijskog šminkanja posebno odgovara kolekcijama za proleće i leto koje predstoje zbog svojih jarkih boja i pravilnih linija. Teško se može svrstati u svakodnevnu šminku sem ako ne napravite par izmena. Najlakše je da počnete sa eyelinerom u boji. Započnite iscrtavanje oka klasičnom metodom sa malom promenom na spoljašnjem uglu. Umesto popunjavanja ostavite linije koje formiraju trougao. Možete ga ispuniti metalik eyelinerom tako da postižete wow efekat kada trepnete. Za eyeliner u boji koristitite plavu ili ljubičastu. Ukoliko preferirate crni eyeliner možete iscrtati samo spoljašnji i unutrašnji ugao oka tako da dobijete izgled slova “V” na donjem i gornjem kapku a kapak između ostaje prazan.

Trend geometrijskog šminkanja se najčešće ogleda u oštrim linijama koje seku prostor orbitalnog luka na oku. Tako dobijamo ravnu liniju koja se prostire od početka nosa i prelazi granicu obrva. Zatim se linija spušta ka kapcima u neodređenom obliku i nestaje na polovini kapka. Ovakav oblik ima najveći efekat u metalik zlatnim, sivim ili crnim bojama. Apsolutno privlači pažnju jarkim ljubičastim, plavim, crvenim ili pink tonovima. Veliki broj dizajnerskih komada dobija svoju pravu formu kada se upari sa ovakvim makeup-om. Trend geometrijskog šminkanja takođe predstavlja i minimalizam koji dobija sve veću popularnost kako i u dizajnu enterijera tako i u dizajnu odevnih komada i samog stila života. Ideja minimalizma je da se odbace svi nepotrebni segmenti kao što su aksesoari, dodaci, gomilanje stvari i neupotrebljivi elementi. Upravo geometrijski oblici imaju jasnu formu, oštre ivice i stoje sami za sebe kao forme.

POGLEDAJTE VIŠE O MODI MILICE TRIČKOVIĆ

moda milice tričković

POGLEDAJTE VIŠE O PROFESIONALNOJ ŠMINCI NA ISPITU

šminka na ispitu

POGLEDAJTE VIŠE O ROMANTIČNOM EDITORIJALU U TELEGRAFU

romantični editorijal