Select Page

TRANSFORMACIJA DUGE KOSE - sa nastave na kursu za ženskog frizera

Transformacija duge kose

Tema današnjeg predavanja na kursu za ženskog frizera bila je transformacija duge kose. Polaznici kursa u ovom stadijumu kursa uče različite forme šišanja kose. Prva na redu je šišanje na jednaku dužinu ili slobodno nazvano “šišanje na ravno”. To podrazumeva da je čitava dužina kose jednaka, bez nivoa ili stepenova. Ovakvo šišanje može izgledati kao najjednostavnije. Ipak, ta tvrdnja je sasvim suprotna s obzirom da svaki pokret mora biti potpuno precizan a linija šišanja idealna. Transformacija duge kose će biti primenta jer ovakva forma idealno odgovara tankoj dlaci i retkoj kosi. Suprotno od stepenastog šišanja, gde se gubi količina kose, šišanje na jednaku dužinu dodaje na gustini i volumenu.

Transformacija duge kose je započeta pranjem kose i nanošenjem pakovanja. Kada smo oprali kosu dobro je sušimo peškirom i rasčešljavamo u sekcijama. Sada kada smo spremni za šišanje određujemo koliko ćemo skratiti kosu. To uvek radimo u dogovoru sa klijentom kako ne bismo skratili previše kose a da to klijent ne želi. Sada kosu delimo u tri sekcije – desnu stranu ispred uha, središnji deo i levu stranu ispred uha. Većinu kose podižemo i kačimo šnalama i počinjemo šišanje od vrlo male sekcije na vratnom delu. Makaze držimo na prvom i četvrtom prstu. Na četvrtom (domalom) mrstu makaze su fiksirane a na prvom (palcu) se pomeraju. Pravimo prvi rez po kojem ćemo šišati celu kosu.

Spuštamo svaku sledeću sekciju pored prethodne i prema njoj skraćujemo kosu. Svaka sekcija koja se spušta od gore ne treba biti deblja od prsta. Pramen ispravljamo između pažiprsta i srednjeg prsta. Povlačimo ga niz leđa ne povlačeći pramen ka sebi kako ne bi dobili stepenasto ošišanu kosu. Fenirali smo kosu velikom četkom kako bi postigli efekat ravne i sjajne kose u veoma kratkom vremenom. Transformacija duge kose ne mora biti drastična da bi bila efikasna već je dovoljno osvežiti krajeve kose i negovati hranljivom maskom.

POGLEDAJTE VIŠE O ŠIŠANJU I FARBANJU PAŽ FRIZURE

šišanje i farbanje paž frizure

POGLEDAJTE KOJE SU AKTUELNE FRIZURE ZA 2016-U GODINU

frizure 2016