Select Page

FRIZURE 2016 - profesionalno fotografisanje sa modelima kompanije MissYu

Frizure 2016

Na modnim pistama smo mogli videti mnogo različitih formi kada su frizure 2016-e godine u pitanju. Takođe, poslednjih nekoliko godina trendove diktiraju i modni blogovi i društvene mreže. Ove frizure smo izdvojili kao Frizure 2016-e godine koje su obeležile različite događaje, kombinacije, modne revije. One su takođe izbor mnogih frizera kada su modni editorijali u pitanju. 

 

Frizure 2016

pletenice – pletenje kose potiče još iz domorodačkih američkih plemena. Nastanjivali su države Jutu, Kolorado, Novi Mexico i Arizonu. Došli su u Ameriku preko Beringovog moreuza, prelazeći preko Kanade, hiljade godina ranije. Oni i dalje čuvaju svoje obrede, tradiciju i veoma stara verovanja.  Za njih, kosa ima dubok značaj: oni su verovali da misli koji potiču iz glave izbijaju zajedno sa kosom i one su u njima, nove misli su bliže lobanji a stare na krajevima najdužih vlasi. Što je kosa duža, ima više misli.

španska punđa – inspirisana španskim plesom Flamenko. To španski muzički žanr kojeg karakteriše snažan, ritmičan ton i koji se često izvodi zajedno s jednako strastvenim stilom plesa kojeg karakteriše snažna i graciozna izvedba sa često kompleksnim radom ruku i nogu. Glavna karekteristika flamenka je povezanost sa publikom koja reaguje na emotivan način. Frizuru smo pravili od više sitnih pramenova koji se uvija i svaki se posebno pričvršćuje u punđu.

Frizure 2016

visoki rep – veliki trend tokom devedesetih godina. Pravio se sa gumicama za kosu velike širine. Koristili su se i ekstenzije kose kako bi dobili što veći volumen i dužinu. Prednji deo kose je bio veoma zalizan i zategnut.  

3D pletenice – veoma popularna metoda pletenja pletenica. Princip je isti kao kod klasične pletenice s tim da se svaki pramen prebacuje sa unutrašnje, a ne sa spoljašnje strane. Tako je pletenica van nivoa glave. Može se raširiti prstima i opustiti kako bi izgledala punije. Na ovim fotografijama upleli smo tri pletenice koje smo formirali u romantičnu punđu. 

POGLEDAJTE ŠTA JE TO KOKTEL PUNĐA

koktel punđa

POGLEDAJTE VIŠE O ŠIŠANJU I FARBANJU PAŽ FRIZURE

šišanje i farbanje paž frizure