Select Page

Kome je namenjena trajna šminka kapaka?

Kome je namenjena trajna šminka kapaka

Trajna šminka kapaka je estetska tehnika ubacivanja pigmenta u prvi sloj kože iscrtavanjem kontura. To je permanentna šminka (šminka koja ne traje celoga života), namenjena za ulepšavanje i isticanje prirodnih crta lica.
Trajna šminka je nastala iz tetovaže, a zapravo je i vrsta tetovaže kojom se pigmenti unose pod kožu, ali za razliku od klasične tetovaže, kod trajne šminke boja vremenom postaje svetlija, kako bi posle izvesnog vremena (nekada i posle 3 godine), trajno nestala. U suprotnom, rezultat bi bio poražavajući, jer tonus mišića lica, kako starimo, opada, tako da oblik koji se uradi u određenom trenutku trajnom šminkom, kroz par godina može izgledati nezadovoljavajuće.
Trajna šminka je potpuno neinvazivna, savremena metoda, kojom se postižu izuzetni rezultati u korigovanju i naglašavanju crta vaših kapaka.

Trajna šminka kapaka, urađena na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity, je pristupačna i praktična, jer omogućava da u svakom trenutku izgledate onako kako želite, bez svakodnevnog šminkanja.
Trajna šminka kapaka omogućuje da venac trepavica postaje vizuelno puniji ili se izvlači tanja ili deblja linija na gornjem ili donjem kapku, tik uz liniju trepavica – eyeliner. U mogućnosti ste da birate između blagog ruba oko očiju (čime će vaše trepavice delovati gušće, a oko izražajnije) ili intenzivnog eyeliner-a ( ako želite izgled dekorativnog makeup-a očiju). Oko je posle trajne šminke prirodno konturisano i izgleda jasno i izražajno, a trepavice deluju deblje i gušće.

Tretmanu trajne šminke kapaka se najčešće podvrgavaju žene srednjih godina, kada trepavice postaju ređe ili kada se želi pojačati ili osenčiti sama kontura oka.
Kako je ova metoda danas veoma popularna, neretko se za ovaj tretman odlučuju i mlađe žene s ciljem kako bi se izbeglo svakodnevno šminkanje. Trajna šminka kapaka se preporučuje u određenim specifičnim situacijama, kao što su: postoperativne, vitiligo, prekrivanje ožiljka i kapilara na licu.

 

NAUČITE TEHNIKU NANOŠENJA TRAJNE ŠMINKE KAPAKA

Permanent make up eyebrows

NAUČITE JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA