Select Page

TEHNIKE UKRAŠAVANJA NOKTIJU - sa nastave na kursu Nadogradnja noktiju sa nail art-om

Tehnike ukrašavanja noktiju

Polaznici kursa za nadogradnju noktiju sa nail art-om učili su različite tehnike ukrašavanja noktiju. Ovo je deveti čas po redu a ukrašavanje, kao završi postupak u radu sa gelom, dolazi pred kraj samog kursa. Polaznici sada već vladaju materijalima sa kojima rade kao i sa instrumentima. Osnovni pribor za različlite tehnike ukrašavanja noktiju su četkice različitih dimenzija – više kombinacija širina i veličina dlake. Takođe, koriste se različiti metalni instrumenti kao što je npr. “tačkalica” – mala metalna šipka sa drškom sa vrhom u obliku lopte. Zatim, potrebni su nam materijali kao što su šljokice, štras, cirkoni, kamenčići, nitne, folije, transfer folije, akrilna boja, različiti gelovi i ostalo. Opcije i kombinacije su neizbrojive jer je ovo kreativan proces koji nema granica.

Različite tehnike ukrašavanja noktiju se biraju po želji klijenta ili po proceni majstora koji radi gel tehniku. Osim trajnog gela na noktima, moguće je ukrašavati i prirodne nokte sa različitim lakovima i ukrasima. Ukrašavanja mogu biti tematska, praznična, jednostavna, komplikovana – mogućnosti su beskrajne.

Tehnike ukrašavanja noktiju 

ombre tehnika – veoma popularna tehnika poslenjih nekoliko godina. Dobila je ime po načinu farbanja kose. Ombre podrazumeva nijanse koje se kreću iz tamne ka najsvetlijoj, ili obrnuto, bez vidljivog prelaza. Ovaj efekat ćemo dobiti pomoću sunđera ili male četkice. Tapkanjem između nijansi dobijamo prelaz koji nije uočljiv. 

vitraž – 3D dizajn koji podseća na staklo. Za ovu tehniku postoje posebni vitraž gelovi koji imaju efekat stakla i mešaju se sa drugim gelovima. Dodavanjem sitnih ukrasa i šljokica se dobija efekat dubine kada se nokat gleda sa gornje strane. 

mermer nokti – veoma popularan i minimalan dizajn. Na čisto belim noktima koji su osušeni par sekudni u lampi iscrtavamo šare nalik mermeru. To radimo tankom četkicom koristeći sivu i scrnu boju. Boje se razlivaju i stvaraju efekat kamena. Završavamo dizajn visokim sjajem.  

POGLEDAJTE VIŠE O KURSU NADOGRADNJE NOKTIJU

nokti-sajt

POGLEDAJTE VIŠE O SVEŽEM I SJAJNOM LICU

sveže i sjajno lice

POGLEDAJTE VIŠE O ČASU TRAJNE ŠMINKE

čas trajne šminke