+381607237853 akademija.purity@gmail.com

SVE O MIKROPIGMENTACIJI

Sve o mikropigmentaciji

Trajno isrctavanje šminke je trenutno najpopularniji estetski tretman, kojim se boje unose u kožu uz pomoć aparata na koji se montiraju iglice ili kertridži, uz pomoću kojih se pigment  odnosno mikropigment, ubacuje u prvi sloj kože, epiderm. Odatle i drugi naziv za trajnu šminku, mikropigmentacija.

Kao što je već rečeno, kada kažemo trajna šminka, podrazumevamo isrcrtavanje usana, kapaka i obrva, a tehnike koje se mogu izvoditi su: puder obrve, marker, realistične, senčeni ajlajner, klasični ajlajner, senčenje usana itd. Danas gotovo svi kozmetički saloni pružaju usluge permanentnog make up-a. Međutim, s obzirom na to da je sam tretman neka vrsta tetovaže, mnogi tatu studiji (tattoo) pružaju iste usluge.

Trajanje šminke je od 3 do 5 godina, a korekcija se nakon prvog tretmana obavi u periodu od trideset pet do četrdeset dana i to je vreme koje pokaže prave rezultate prvog rada. Svakako, ono što je vrlo bitno i na šta treba obratiti pažnju, ukoliko se odlučite za ovaj tretman, jesu higijenski uslovi, ali i rezultati rada.

Mikropigmentaciju je obavezno raditi u visoko higijenskim uslovima. Zbog toga je najvažnije pogledati fotografije žena koje su već uradile trajnu šminku u tom salonu koji ste odabrali. Takođe, veoma je važno voditi računa osim o higijenskim uslovima salona i tome da, osim sterilisane igle, stručnjak ima i higijenske rukavice i masku na licu, sterilizator, kao i svu potrebnu opremu.

Naravno, niko vam ne može garantovati uspeh i rezultate kakve vi zamislite. Nikada ne možete znati da li će vaša koža primiti boju u dovoljnoj meri, niti kako će reagovati. Apsolutno je normalno da koža odreaguje, jer se može dogoditi alergijska reakcija na boje i slično. Isto tako, morate znati da je skidanje trajne šminke moguće jedino hirurškim laserom, što uopšte nije lak posao, a takođe mogu ostati i ožiljci. Sve u svemu, pre nego što se odlučite za tretman, sve treba uzeti u obzir i razmisliti da li je ovo pravo rešenje za vas.

 

SA NASTAVE NA PREDMETU TRAJNA ŠMINKA

čas trajne šminke

VIDI OVDE

SEMINARI U AVGUSTU - MICROSHADING, PUDER OBRVE I DRUGI

puder obrve

VIDI OVDE

MIKROPIGMENTACIJA SKALPA - rešenje za gubitak kose

mikropigmentacija skalpa

PROČITAJ OVDE