Select Page

ŠTA JE MIKROPIGMENTACIJA SKALPA? - rešenje za gubitak kose

Šta je mikropigmentacija skalpa?

Mikropigmentacija skalpa može vizuelno rešiti gubitak kose. Gubitak kose stvara stres i anksioznost pa samim tim, vaš društveni život može biti pogođen ovom situacijom, ali uz pomoć mikropigmentacije skalpa možete rešiti ove probleme.   Dakle, rešiti probleme nasledne ćelavosti ili ćelavosti usled alopecije.

Mikropigmentacija skalpa je inovativna nehirurška tehnika koja omogućava da se vrati potpuno prirodan izgled kratko ošišane kose ili obrijane glave u zonama skalpa podložnim ćelavosti. Ovom tehnikom se najčešće rešava problematika proređene kose jer se stvara efekat veće gustine u zoni skalpa.

Mikropigmentacija skalpa  je tehnika u kojoj se koriste specijalne mikro igle za apliciranje pigmenta u prvii sloj kože, epidermis, čime se dobija vizuelni utisak prave kose. Te mikro igle su posebno dizajnirane za ovaj tretman sa kojima na određenoj dubini unosimo pigmente na delove glave gde je kosa potpuno opala ili je proređena. Pigmenti koji se koriste za mikropigmentiaciju su bezbedni i antialergijski, specijalno testirani  za ovu namenu i samim tim pružaju najbolje rezultate. Njihovom primenom se stvara izgled folikula dlake koji izgleda identično prirodnom izgledu kratko ošišane ili obrijane glave.

Mikropigmentacija skalpa ili  SMP ( scalp micropigmentation) je jedina tehnika koja daje odmah vidljive rezultate. Proces realizacije zahteva samo 2 ili 3 korekcije da bi se postigao prirodan rezultat. Ono što je karakteristično za mikropigmentaciju skalpa jeste to da je rezultat vidljiv već nakon prvog odrađenog tretmana, ali da bi rezultat bio potpun, predlažu se još dve do tri korekcije, koje zapravo predstavljaju dopunu skalpa. Ovako odrađen tretman predstavlja rešenje problema klijenta za narednih 3-5 godina.

Mikropigmentacija kose je rešenje problema ćelavosti, koje Vam daje ličnu slobodu i prirodni estetski rezultat. Mikropigmentacija skalpa stvara prirodan efekat kratko ošišane ili obrijane kose na ćelavom području skalpa, stvara efekat veće gustine u zoni istanjene i retke kose, pokriva ćelava područja pogođena alopecijom, sakriva ožiljke od transplatacije kose ali se, takođe, može kombinovati sa tretmanima transplatacije kose da bi se postigao što bolji rezultat.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

VOLUMENSKE TREPAVICE ILI TREPAVICE DLAKA NA DLAKU?

volumenske trepavice

SONY DSC