Select Page

ŠTA ZNAMO O AJLAJNERIMA?

Šta znamo o ajlajnerima?

Ajlajneri služe za iscrtavanje oka i njegovo optičko povećanje. Pri svakom jačem šminkanju je neizbežan. Svaka kompleksnija tehnika šminkanja lica, zahteva i korišćenje ajlajnera za definisaniji izgled oka. Postoji dosta različitih načina i modela iscrtavanja oka ajlajnerom, ali ono što je sigurno je da daje vrlo ženstven izgled.

Pitanje koje muči sve devojke jeste kakvi sve ajlajneri postoje? Pre svega tečni ajlajner koji je najčešći. Kod kupovine ovakvog ajlajnera treba da pazimo na izbor četkice. Postoje oni sa četkicom od dlaka i oni sa sunđerastom četkicom. Bolje je da se opredelite za četkicu od dlaka, jer je fleksibilnija, često i tanja, a samim tim lakša za korišćenje. Ovaj tip ajlajnera najčešće ima formu koja je dugotrajnija od ostalih, i nećete se brinuti da li vam se linija izbrisala ili još gore, razmrljala.

Ajlajner u flomasteru je najlakše naneti, brzo ćete se uhodati, ali ima par mana. Veoma brzo se troši i suši, i najčešće linija brzo nestane. Takođe, često nije ni jako pigmentovan, pa ćete umesto crne linije dobiti sivu. Ukoliko ste početnik i ne stavljate ga često ,ova varijanta bi mogla da vam odgovara.

Ajlajner u gelu – kao i bilo koji drugi, i ovaj ima prednosti i mane. Lako se nanosi, imate pravo i da pogrešite, jer je nadogradiv. Međutim, potrebna vam je dobra i tanka četkica. Mana ovih ajlajnera jeste što obično nisu jako pigmentovani. Morate se dobro potruditi i naći onaj sa vrlo jakom i jasnom bojom. Čuvajte ih na sobnoj temperaturi, i ne držite na jakom svetlu, ili u jako hladnim prostorijama jer se mogu stvrdnuti.

Ajlajneri u olovci su uglavnom najjeftiniji ajlajneri i ima ih u svim bojama. Sa njima možete iscrtati precizne linije, ali ne toliko precizne kao sa tečnim. Ukoliko želite, malo ih razmrljajte, i možete dobiti i senku za oči. Pazite da ne budu tvrdi, ali ni suviše meki.

 

 

 

Makeup umetnost je već dugi niz godina u konstantnom usponu i pruža mogućnost za veliku karijeru. Postani i ti deo AKADEMIJE PURITY!

šminka za maturu

KURS PUDER OBRVA - tehnika koja podrazumeva polutransparentno senčenje na maloj dubini koje obrvama daje puniji i negovaniji izgled

Pozovi i iskoristi neverovatan popust od 50% na SVE OBUKE U ONLINE FORMI!