Select Page

Šta se sve postiže masažom vulkanskim kamenjem

Šta se sve postiže masažom vulkanskim kamenjem

Masaža toplim vulkanskim kamenjem podrazumeva zagrevanje kamenja u vodi na temperature od 45 stepeni, jer ono dugo drži toplotu i postepeno je otpušta. Pošto je nastalo hlađenjem lave, ovo kamenje nosi snažan zapis elektromagnetnog potencijala Zemlje, pa se pre poručuje i kao dobra energoterapija, za čišćenje organizma i balansiranje kretanja energije. Ova masaža opušta napete mišiće, širi krvne sudove, poboljšava cirkulaciju i oksigenaciju tkiva, i ima vrlo izražen antistres efekat na ceo organizam, pa i na rad unutrašnjih organa, a posebno produbljuje disanje.
Kada se ne preporučuje: Osobe sa infekcijom na koži, s visokim krvnim pritiskom, svejedno da li su pod terapijom ili ne; nikako ako postoji bilo kakav zapaljenski proces u telu, kod proširenih, upaljenih i trombotičnih vena, za vreme menstruacije i bilo kog drugog krvarenja kao i kod malignih bolesti. U toku trudnoće i kod dece ovaj vid masaže se ne primenjuje.

 

 

Šta se sve postiže masažom vulkanskim kamenjem i u čemu je najdelotvornija?

Hot stone masaža tj masaža vulkanskim kamenjem je jedinstvena tehnika anskim koja omogućava preplitanje termodinamičkih blagodeti bazaltnog kamenja i blagotvornih svojstava eteričnih ulja. Rezultat je izuzetno opuštajući doživljaj.
Već hiljadu godina lečenje prirodnim metodama povezuje se sa geomagnetnim osobinama kamenja i njihovom energijom kojom se utiče na meridijane tela. Moderna fizika dokazala je da toplo kamenje nije samo odličan akumulator toplote, već specijalni prenosilac energije.
Toplo vulkansko kamenje se postavlja na energetske tačke preko kojih se utiče na/ili kontrolišu funkcije tela.
Ova vrsta masaže oslobađa od napetosti u mišićima veoma pomaže kod loše cirkulacije, odlično se pokazala kad se radi o reumatskim stanjima, bolovima u leđima, ali i ublažavanju anksioznosti, nesanice i depresije kao i drugih psihičkih stanja gde je toplota od povoljnog uticaja.

Priuštite sebi kvalitetno znanje iz oblasti masaže OVDE i budite profesionalac u tome

Pogledajte kako izgleda masaža vulkanskim kamenjem